bs_blog_1.jpgedzoi_oklevel_1.jpg1_90.jpg

Ha szeretnéd, hogy én egyengessem az utad a sakk misztikus világában, akkor keress meg! Elérhetőségem: sakkmester51@gmail.com

 

Volt idő, mondjuk 39 évvel ezelőtt, hogy nem lehetett 30 órás tanfolyammal sem ilyen-olyan, akármilyen sakkoktatói, sakktréneri diplomát – oklevelet – szerezni. Akkoriban az volt a rend, hogy az NB-I-es sakkozó – akkortájt a megyei, vagy körzeti csapatversenyeket még nem nevezték NB-II-nek, az NB-II még más tartalommal bírt – előbb elvégezte a segédedzői tanfolyamot, gyakorolta az edzősködést, majd csak ezt követően, ennek a tudásnak a birtokában jelentkezhetett az edzői minősítést adó magasabb szintre. Az akkori 27-éves önmagamnak elég sok elfoglaltsága volt és úgy döntöttem, hogy nem pazarolok el kb. 2-évet a segédedzői oklevél megszerzésével és segédedzői ténykedéssel, hanem, mint NB-I-es sakkozó, egyből az edzőire kívántam jelentkezni. Ám ebbe az irányba nem vezetett kitaposott út.  A Testnevelési Főiskola vezetője engedélyezte a külön utat úgy, hogy a főiskola akkori „lángeszű”, nagy tudású és nagy tekintélyű uránál, Dr Frenkl Róbert tanszékvezető egyetemi tanárnál kellett felvételiznem. Mint látod: sikerrel.

fidemaster.jpg

Szerző: Sakk-mester  2022.10.26. 07:24 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása