carlsenso2.jpg

Az Openings Book a megnyitást csak a 7. lépésig tudta követni. Carlsen 7. lépését két nevesincs sakkozó lépte meg eddig - 1970-ben és 1995-ben - és mindketten vesztettek. Igaz, hogy még visszatértek a könyvvarihoz, de a 9. lépésben végleg elszakadtak attól. Donka Péter más lépéssorrenddel a 8. lépésig követte Carlsent... dehogy is, Carlsen követte őt, hisz a Donka - Vicsai partit 2005-ben játszották az Agria versenyen. Fölmerül a kérdés: Miért nem tanították meg a világbajnoknak a megnyitást annak 8-12 éves kora között legalább 20-25 lépésig, a továbbiakat ráért volna később memorizálni. ... vagy baj van a memóriájával? ... netán a megnyitás ismerete még az extraklasszisok köreiben sem perdöntő?

Tény ami tény, szó ami szó, So szerelvénye már a 9. lépésben mellékvágányra futott, majd 6 lépésre rá teljesen kisiklott.  A történelmi hűség kedvéért, s azért, hogy mi amatőrök ne szégyenkezzünk azért, mert a gép 2 ponttal is jobbat lép a mi "zseniális" lépésünktől, halkan megjegyzem, hogy a világbajnok 14. lépésénél is kétszer jobbat lépett a gép...  

Szerző: Sakk-mester  2017.11.19. 12:48 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása