queen-of-katwe.jpg

 Itt találsz egy filmet ami a sakkozóvá válás nehézségeiről szól, elsősorban azok számára ajánlom, akik elé az élet nem ezüsttálcán nyújtja a lehetőségeket tehetségük kibontakoztatásához, másodsorban azoknak, akik számára aranytálcán kínálja azt...

Jó szórakozást és mély elgondolkodást...

 

Leírás:

Phiona Mutesi, a kilencéves, írástudatlan kislány Uganda fővárosa, Kampala egyik nyomornegyedében él az anyjával és testvéreivel. Egy nap találkozik Robert Katende misszionáriussal, aki sakkozni tanítja a környékbeli fiúkat. Katande felfigyel az értelmes kislányra, és sakkbábút ad kezébe. Amikor kiderül, hogy tehetsége van a sakkhoz, komolyan foglalkozni kezd vele. Katende és a közösség támogatásával Phionából jeles versenyző lesz, aki arról álmodik, hogy nagymester lesz belőle. Igaz történet.
Szerző: Sakk-mester  2017.12.02. 09:41 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása