duda_20.jpggledura_19_1.jpg

 

A mi fiúnk 10 évesen előbbre tartott, mint lengyel riválisa. Ő már mester volt, míg a másiknak további egy évre volt szüksége az alaptitulus megszerzéséhez. Azután riadót fújt magának Duda: 3 évre a mesteri cím megszerzése után már IM és rá 1(!) évre nagymester. Gledurának 5 év kellett az IM cím megszerzéséhez s onnan 2 évre lett nagymester. Míg kezdetben a mi ollónk nyílt egy egységgel nagyobbra, azután a lengyelé lódult meg és 2, majd 3 egységnyivel haladta meg Benjáminét. Rangban már egy szinten vannak, ám az élőpont-különbség tetemesnek tűnik. A kérdés az, hogy elég lesz-e az egy év  Duda 2018-as teljesítményszintjének (2700) eléréséhez, netán meghaladásához. Nagyon kívánatos lenne, hogy Gledura - válogatott kerettársainak jelentős részéhez hasonlóan ne dagonyázzon hosszan a sakkelithez mérten langyos (2600 körüli hőfokú) iszapban. Duda a napokban lett Lengyel bajnok, címéhez ezúton is gratulálunk. Mikor lesz Benjámin Magyar bajnok? Ahhoz, hogy lehessen, meg kellene rendezni a magyar sakkbajnokságot. Ehhez viszont a tesze-tosza Magyar sakkszövetség vezetőinek a sarkukra kellene állniuk és leültetni a legjobbakat, mint ahogy minden normálisan működő sakkszövetség teszi. Előre óva inteném a rendezőket, nehogy véletlen szuperbajnokságnak nevezzék... mivel nincsenek szuper - 2750 élőpont feletti - nagymestereink. Jelen pillanatban Rapport Richárd áll 2700 felett.

 Mivel napjainkban minden számszerűsíthető, így szívesen néznék a paraván mögé... azaz kinek mennyibe került egy-egy cím, egy-egy élőpont megszerzése. Milyen arányban vállalt részt a terhekben a család, mennyit vállalt magára a társadalom, majd láttatnám azt, kinek mi térül meg...

 

Szerző: Sakk-mester  2018.05.21. 09:12 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása