telf.jpg

"A Magyar Sakkszövetség elnöksége július 2-án megtartott ülésén véglegesítette válogatottjaink összeállításait, és férfi csapatunk névsora ezúttal is kellemetlen meglepetést okozott. A világranglistán jelenleg legjobb magyarként 28. helyezett Rapport Richárd nem tagja a csapatnak, feltételeit, követeléseit az anyagi gondokkal küszködő szövetség nem tudta teljesíteni.

Csak Rapport Richárd játszott kiemelkedő jelentőségű viadalokon. Tavaly meghívták a Grand Prix-sorozatra, a Világkupán a negyeddöntőben kapott ki a kínai Ding Lirentől. Jól játszott a nyílt tornán Man szigetén, sikerrel szerepelt a gibraltári viadalon, a Bundesligában is eredményes volt. Nagy szükség lenne játékára, egy „gólerős” Rapportra.telfinterurban.jpg

Rapport szerb feleségével Belgrádban él, ez megnehezíti vele a kapcsolattartást.

...a 16 esztendős Marjanovics Annamária édesapja teljesíthetetlen követeléseit érthetően a szövetség visszautasította."

A cikkből, a közölt szemelvényekből süt, hogy a szövetség tollnoka írta, aki a tehetségekkel szemben szinte mindig a középszerű emberekből álló szövetségi álláspontot képviselte. Pl: Polgárék előretörésekor. Nő létére nem áll ki a hazai mezőnyben, európai és világszinten is kirívóan tehetséges Marjanovics Annamária mellett. Inkább Apukát - Marjanovics Györgyöt ekézi - okolja - a megegyezés hiánya miatt. Mi a "bűne" az Apukának? Az, hogy nem hajlandó a szövetség által felajánlott támogatást, a szövetség által ajánlott edzőkre költeni. Azokra az edzőkre akik képtelenek voltak az Ő lánya tudásszintjéhez hasonló eredményességű versenyzőt kinevelni. A szövetség szerint az edzők, innen már tudnák mi a dolguk, csak tanítványaikkal az eddigi eredmény elérésére voltak képtelenek... Persze ezt - a gondolat második részét -  nem ők mondják, az önkritika nem az erényük.  

Nála Rapporttal kapcsolatban is a szövetség a nyerő. Ugyan papírra veti Ricsi közelmúltbeli eredménylistáját, ami messze felülmúlja az olimpiai csapattársakét, mégis megfedi anyagi követelése okán. Miért nem a szövetségi "hallja kendeket" ostorozza a szövetség anyagi legatyásodása miatt. Talán nem csak annyi a dolguk, hogy tátott szájjal várják a sült-galamb berepülését? Föl kell emelni a pohost és menni a pénz után, ha már állambácsi tesz a sakkra és a szövetségére. 

A megbeszélések dadogásának indoka már a kész röhej kategóriájába tartozik. 

Nem a XX. század közepét írjuk, amikor még interurbán lehetett elérni a távolban lakót, hanem az internet és az okos-telefonok világában. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ez mit jelent a kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást illetően.

 

Szerző: Sakk-mester  2018.09.17. 16:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása