almasi_zoltan.jpg

Régóta úgy látja a magyar sakkvilág, a sakkdrukkerek hada, hogy a mai magyar sakkelit legszókimondóbb tagja Almási Zoltán.

A szövetséggel az élen a többség a szemetet a szőnyeg alá söpri... Attól a szemét még a szobában marad s ott rohad, bűzlik. Azt, hogy a szag már kibírhatatlan Lékó Péter is pedzette... Ám Ő csak addig jutott: Hogyha én akkor kinyitom a számat...  A "haszon leső" többség még sunyít, lapít, hallgat, vár a vekni kenyérre, vagy a morzsára ami a nagyúri asztal alá hull nekik eledelként...

A nagyközönség türelmetlenül várja, hogy mikortól játszik nyilvánosan tisztalapokkal az a szövetség, melyet a sakktársadalom emelt a feje fölé azért, hogy az érdekeit képviselje.

A 444 faragott cikket Zoli fészbuk bejegyzéséből amit ITT olvashatsz el. 

 

 

"

Almási Zoltán sakknagymester megköszönte a magyar kormánynak, hogy sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni

 

„Most jöjjönek a köszönetnyilvánitások...” - kezdi írását Almási Zoltán, az egyik legsikeresebb magyar sakkozó a Facebookon.

A sportoló, aki a sakkozók örökranglistájnak 55. helyezettje, ironizál, ugyanis mint posztjából kiderül, valójában nem tud megköszönni semmit, sem a Magyar Sakkszövetségnek, sem a Magyar Olimpiai Bizottság sem pedig a magyar kormánynak.

Utóbbi Almási szerint hozzájárult ahhoz, hogy mostanra „sikerült a magyar sakkozást padlóra tenni. Bravó, szép volt. Csak így tovább!”

Almási leírja, a Sakkszövetség annyira jól lobbizott az érdekükben, hogy egész évben nem volt fizetésük, az Olimpiára pedig nem szereztek támogatást. (A szövetség elnöke Seszták Tamás, aki Seszták Miklós volt miniszter unokatestvére, tőle vette át a pozíciót 2015-ben.) Nem volt hatékonyabb a Magyar Olimpiai Bizottság sem, amelyik  nem utalta át a beígért támogatást.

„A legnagyobb „köszönet” illeti Magyarország kormányát , akik valószínű politikai indíttatásból szintén nem adtak pénzt az Sakkolimpiára és a magyar sakknak, miközben év végén minden sportágnak kiosztották az éves támogatást.”

A sakkolimpiát idén Batumiban rendezték meg. A nyílt versenyen a magyar csapat a 18. helyen zárt (185-ből), a női csapat az 5. helyen (151-ből)."

Szerző: Sakk-mester  2018.10.08. 08:24 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása