aczel-.jpg

Ennek a páros-botolós pásztortáncnak, aminek magyar Férfi KO Sakkbajnokság a neve, a legnagyobb meglepetését Aczél Gergely okozta az első kiemelt Almási Zoltánnak a kiejtésével.

Ez a jó kedélyű 27 éves fiatalember, akinek a nevét most jegyzi meg a tágabb hazai sakktársadalom, a klasszikus partikban elért egált követően, a rapid partikban 2:0-arányban múlta felül 42 éves világklasszis ellenfelét. Gergőt nem rettentette meg a nagy név, sem a közöttük lévő másfél-száz élőpont-különbség. A legjobb négy között övé a legalacsonyabb pontszám (2549), a többiek 2600 fölötti élősök. Mai riválisa a 29 éves 2612 élőpontos Bánusz Tamás, szintén a férfi válogatott keret tagja. Ma sem nyomja Gergő vállát az esélyesség terhe. Ám mondhatjuk-e azt az első kiemelt kiejtőjéről, hogy nem esélyese bármelyik párharcnak.

Szerző: Sakk-mester  2018.12.07. 09:49 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása