torz.jpgtorz2.jpg

 

Nem tudom, ki hogy van vele, én úgy vélem, hogy egy nemzeti csapatbajnokság attól nemzeti, hogy a nemzet fiai játszanak benne.  - Természetesen ez sportágtól független gondolat - Számomra szörnyszülött egy olyan csapat a "nemzetiben", amelyben egyetlen nemzetbeli sem kap helyet. Pénz van, ész nincs? - merül fel a kérdés.  Mitől nemzeti e két csapat bármelyike? Attól, hogy német pénzen vett más nemzet fiai ülnek tábla mellé? Jól tudom, hogy a szerényebb - inkább szegényebb - országbeli sakkozók részére jól jön a német kivagyiság, hisz ennyi leülési pénzt nem sok helyen kapni ...

Azért az már igen szomorú, hogy a saját nemzete bajnokságán, csapatbajnokságán szerepet nem vállaló némely sakkozó a külföldi csapat lelkes tagja. Ennél már csak az szomorúbb, hogy a sakk népszerűsítésért, a mérkőzések közvetítésért semmit sem tevők is törekszenek a német példa majmolására. A magyar sakk NB-I-ben,NB-I/B-ben és még az NB-II-ben is fellelhetők a légiósok. Miért költenek erre a klubok, miközben a magyar sakkutánpótlás finanszírozása nem megoldott.

torz3.jpg

Az összeállításokat nézve megmondanád, hogy melyik ország sakkcsapat bajnokságáról van szó?

Szerző: Sakk-mester  2019.03.02. 12:52 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása