almanach.jpgSzégyenlap a Magyar Sakk Almanachban

 

A 2019. évi magyar Sakk Almanachba szégyenlapként kerül be a magyar hölgycsapat asztanai kudarca. Kilenc mérkőzésből egy győzelem, - az ezer élőponttal alacsonyabban jegyzett egyiptomiak ellen - kettő döntetlen mellett hat vesztés és az elhullajtott 83.4 élőpont mutatja hölgyeink eredménytelenségét. Asztanában tudásszintje körüli eredményt ért el hölgycsapatunk tagjai közül: Gara Tícia -2.8 és Havanecz Bianka – 5.4, formán kívüli teljesítményt nyújtott: Gara Anita – 14.8 és a korábbi olimpia hőse, akinek köszönheti a csapat az asztanai részvétel jogát: Hoang Thanh Trang -19,2. Teljes formahanyatlása volt Terbe Juliannának, aki a csapat vesztett élőpontjainak közel felét produkálta: -41.2

Ezek a száraz tények, lehet rajtuk rágódni és lehet, de nem érdemes magyarázatokat találni, kibúvókat keresni.

A kudarc szégyenteljes, de kinek a szégyene? Kiket kellene az ítélőszék elő állítani? Nem adok ötleteket.

Jó magyar szokás szerint nehéz lesz felelősöket találni, gondolom, nem jelentkeznek önként az ez ügyben vétkesek. Jó esetben jön az egymásra mutogatás, s lehet, hogy némi pénzért cserébe elviszik a versenyzők a balhét, majd szégyenkeznek ők mások helyett is. Érdekelne még az is, hogy a sporttal, azon belül a sakkal foglalkozó szakértők merészelnek-e ujjal mutogatni azokra, akiknek bőven van sara ez ügyben.

Záró akkordként jöjjön egy kis fénysugár e sötét verembe: A válogatottól távol tartott, 18. évében járó Marjanovics Annamáriának ép a borongós asztanai napok alatt ítélte oda a teljesítményalapon járó női nagymesteri címet a FIDE! Szép volt Annamari! Gratulálok!

Szerző: Sakk-mester  2019.03.15. 17:08 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása