gchtvege.jpg  

gchtra.jpg

 

 

 

 

 

 

------------- 

A 2019-es év első Grand Chess Tour versenyét fölényesen, 3,5 pont előnnyel nyerte a világbajnok világelső Magnus Carlsen, a II, III, helyen Nakamura és Vachier-Lagrave osztozott.

--------------------

Carlsen a verseny negyedik napján elszenvedte első vereségét és a holtversenyes harmadik helyen zárta az első blitz napot, de még így is 2,5 pontnyi az előnye az összesítésben. A blitz-verseny első napján a francia Vachier-Lagrave Maxime volt a legeredményesebb: 9/6,5

---------------

A rapid verseny toronymagas győztese minden versenynapra egy, összesen három "felest" engedélyezett magának, és ezzel az eredményességgel ismét a sakkvilág felett lebeg Magnus "Mágus" szelleme. Ma (05-11) a blitz összecsapások izgalmaiban gyönyörködhetnek a sakk szerelmesei.

-------------------

Carlsen a rapid verseny első és második napján is egy-egy döntetlent engedélyezett riválisainak, így négy győzelmével és két döntetlenjével vezeti a mezőnyt:  6/5 (10)

----------------

 A versenyben vezet: Carlsen és Wei három partiból szerzett 2,5 (5) ponttal. A versenyen a hagyományos pontszámítástól eltérő - a győzelem két pontot ér, a döntetlen 1 pontot, a vereség nullát - számítást alkalmazzák. Ezzel kívánják a rapid-játszmák értékesebb mivoltát a blitzzel szemben hangsúlyozni.

   

 

 

Szerző: Sakk-mester  2019.05.13. 07:00 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása