en.jpgAttól tartok, hogy a sakk bevezetése az iskolákba kötelező tantárgyként egyrészt a sakk vámszedőinek bukszáját duzzasztaná, a szülőkét apasztaná, másrészt az amúgy is túlterhelt nebulók még hosszabban tartó bezártságát növelné, mozgáslehetőségét csökkentené. A kötelező irtózatot vált ki az emberből, míg a szabadon választott időtöltés a frusztrációját oldja és felszabadítja nyomorgatott egóját. Az ember a szabad döntése alapján tartja magát valakinek, amúgy egy senki.

Ezért is kellene soron kívül megalakítani a Magyar Sakkakadémiát Lékó Péter vezetésével, hogy ezek az oktató videók elérhetőek legyen a sakkot kedvelő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, anyagi helyzetüktől függetlenül. Meríthessenek annyit a tudás kútjából amennyit tehetségük, akaratuk, elszántságuk, szorgalmuk lehetővé tesz. 

Természetesen komoly harc várható a sakkból profitálók, a két lábon járó pénznyelők, és a sakk anyagi érdek nélkül terjesztői között.

Azt is látni kell, hogy Lékó Péter tervezett sakkoktató videói sok sakk-haszonleső érdekét sérti, cserébe viszont a szerényebb körülmények között élők tehetséges gyerekei is a legminőségibb oktatásban részesülnek az esélyegyenlőség jegyében.

Még az anyagilag jól eleresztettek pénztárcáját is megterheli egy egyhetes napi 5-8 órás tréning. A módosak  között akadhatnak olyanok, akik inkább fizetnek, de  a szerényebb körülmények között élők gyerekei ne veszélyeztessék akár kevésbé tehetséges és szorgalmas gyerekük sikerét.

Ezt viszont  - a tehetségek sárba tiprását - egy magára valamit is adó társadalom nem engedheti meg magának. Éppen ezért kell támogatnia és megvalósítania az egyenlő esélyt teremtő Magyar Sakkakadémiát.

Szerző: Sakk-mester  2019.05.17. 12:35 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása