nihal01_1.jpgnihal.jpggaal.jpg

ifju_nagymesterek.jpg

Sakk: Indiának is van Gaál Zsókája – fiúban

 

Erre a címre felkaptam a fejem, hogy is van ez? Indiának is van egy Gaál Zsóka (2007. május 2) szintű fiú sakkozója? Nem Magyarországnak van egy Nihal Sarinja (2014. július 13) lányban?

Nincs nagy távolság közöttük, sem térben, sem időben, de eredményességben mintha lenne egy pici...

Van ideje Zsókának ( szűk 3 év) azt a pár (500-600) élőpontnyi különbséget behozni, mit behozni - fő a pozitív hozzáállás - meghaladni, hisz hozzá képest egy vénség az indiai a maga  14 évével! 

Mit akar sugallni a cikket jegyző Jancsó Kornél (utanpotlassport.hu), mi célból von párhuzamot kettőjük között, kire, kikre kíván hatni, nyomást gyakorolni? Összevethetné Nihal Sarin, vagy az ifjúsági indiai sakk teljesítményét a teljes magyar sakk-utánpótlásunk szintjével, vagy bármelyik ifjú sakkozónk "teljesítmény-menetelésével".  

Az is lehet, hogy Kornél csak egy hangzatos címet keresett, tudatos, vagy hátsószándék nélkül.

Reméljük rövidesen írni fog a tehetségük kibontakoztatásában akadályozott, méltatlanul elhanyagolt, elhallgatott  ifjú sakkreménységeinkről is.

A cikket, ami megihletett a bejegyzésre ITT találod.

Szerző: Sakk-mester  2019.06.13. 07:52 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása