Sport / Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

 

A helyszíni beszámolók szerint, a fiúk mezőnyében senkinek sem volt akkora pontelőnye, hogy hátradőlve, nyugodton üljön le a tábla mellé az utolsó körben. A lányok mások, ott három korcsoportban is úgy igyekeztek, hogy a végére akár le is ereszthessenek;  A 10 évesek mezőnyében az Ukrán-Magyar Gábor Máriának (6/5,5), a 12 éveseknél Márkus Molli Aminának (6/6)  és a 18 éveseknél Érseki Tamarának behozhatatlan lett az előnye - bajnoki címüket a záró forduló eredménye nem befolyásolta. (Márkus Molli 2017-ben is ugyanitt szerzett bajnoki címet U10-ben.) 

Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislányA lányok mezőnyében a hódmezővásárhelyi Márkus Molli ismét kitett magáért. 100 % -os teljesítménnyel megnyerte a 12 éves lányok mezőnyét és jogot szerzett a világbajnokságon való részvételre. 

Az elmúlt évek során, a Vásárhelyi Hírekben folyamatosan beszámoltunk Márkus Molli sikereiről. 6 évesen ismerkedett meg a sakkal nagycsoportos óvodásként. Nővére segítségével nagyon gyorsan megtanulta a lépéseket majd óvodásként néha elment az iskolai sakkszakkörbe. Intenzíven első osztályos kora óta tanulta és járt versenyekre rendszeresen. Szeptembertől a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályát kezdő kislány szorgalma és tehetsége hamar kitűnt társaitól. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tőkés János vezetőedzőnek.

 

Szerző: Sakk-mester  2019.06.30. 15:20 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása