szabo_laszlo3.jpgAz elnökválasztás környéki hangzatos lózungokat követően, mintha beszippantotta volna a csend az új sakkszövetségi elnököt: Szabó Lászlót. A kezdeteknél még röpködött örömében - Rómába Polgár Judit kísérőjeként, a MITROPA kupára buzdítóként, majd a korosztályos magyar sakkbajnokságra díjkiosztóként jutott el. Fészbuk-oldalát böngészve feltűnik, hogy a kommunikáció nagymestere szeret arcoskodni, itt-ott-amott megjelenni - Nem is lenne ezzel semmi gond, ha megnyitotta volna a pénzcsapot és intenzíven dolgoznának a választást nyerő - egyedüli jelöltként ilyesmiről nem beszélhetünk - 64 pontjának megvalósításán, mely lecsapolná a magyar sakkéletet jellemző mocsárvilágot. Ám még arról sem tudatja a sakk iránt érdeklődőket, hogy a megválasztása napján összeült elnökségi ülést követően mit mazsoláztak ki az elnökségi tagok maguknak feladatként. 

László arról is beszélt, hogy az ő egyik erőssége a feszültségek elsimítása - ennek az erényének még nem adta tanújelét vezető nagymestereink körében. Lásd; Almási Zoltán nagymester bejegyzéseit.

molnarbela.jpgEgyelőre annyit látni, hogy Molnár Béla, az IB elnöke a nyilvánosságot felvállalva (ezért minden elismerést megérdemel!) igyekszik ellátni feladatát.

Nem lehet könnyű dolga az IB-elnöknek, a pénzből soha nincs elég - az elosztással kapcsolatban mindig lesz elégedetlenség.

Valami oknál fogva, mintha Bélánál is beállt volna a csönd: "Ezért tisztelettel kérem a verseny győztes bajnokainkat, hogy legkésőbb július 4-ig nyilatkozzanak döntésükről (VB vagy EB részvétel), amelyet július 5-én itt a szövetség honlapján közzé teszünk!"

Ezt a közzétételt hiányolom. 

Szerző: Sakk-mester  2019.07.15. 12:24 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása