deko.jpg

 pos965b.jpgA sötéttel játszó van lépésen - világos Hg2 lépésére következett Fd4+ - amire a szimultánt adó Kh1-et lépett és a kislány elszörnyedt!

Csapattagok: Katona József, Katona János, Polgár Tibor, Szegedi Ferenc, Komódi Sándor, Bakura Jenő, Dr Csohány László, Harsányi Zoltán, Gyökös Attila, Rezes Gábor, Mátyás Szabolcs, Kiss István, Zoványi Béla, Rábai Zoltán -  A DEKO (Tartósítóipari Kombinát) dolgozója volt: Jevgenyij Bogouszlavszkij, aki részt vett az egyik DEKO sakkbajnokságon is - A csapat tagja lett Debrecen város két jeles, mai napig aktív sakkozója: Hegedűs György és Nagy Sándor 

A csapatot a DEKÓ dolgozói és a közelben lévő szakmunkásképző iskola tanulói alkották - Utóbbiak Mátyás Tibor tanár úr sakkszakköréből kerültek ki, akiknek a versenyek előtt 30-33 táblás szimultánokat tartottam. 

A sakkszakosztály vendége volt: Portisch Lajos, Dely Péter, Hajtun József, Polgár László, Polgár Zsuzsa és Polgár Judit is.

Rangja volt egykor a vállalati sakkbajnoki címnek - későbbi nemzetközi mester és FIDE-mester (akik ekkor mesterjelölti minősítésűek voltak) játszmája döntött róla:

 

 

E bejegyzést a hajdani DEKO SE elnökségi tagjaként és a sakkszakosztály vezetőjeként jegyzem:

Balogh Sándor

 

DEKÓ történelemóra ITT

Szerző: Sakk-mester  2020.01.05. 15:53 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása