pos143.jpg

Oh! irgalom atyjane hagyj el - Megtámadták a kötésben lévő lovamat, most mit tegyek? Csitt te, csitt te! Bármit, csak ne sopánkodj - például gondolj arra, hogy hányféleképpen mentheted a megtámadott figurádat. Ha elég ennyi instrukció, akkor ne görgess tovább.

 

 

 

 

A védelem egyik módja az, ha hasonló értékű, vagy értékesebb tisztet támadsz meg. Igen, a Hc5 lépésre gondolok én is - Azt mondod, azt leütheti világos - Igazad van, ám te sakkal ütsz vissza, amivel időt nyersz és változik a pozíció is. Látom én is, hogy világos közbehúzhatja a bástyát c2-őn - Ez a lépése védi a sakkot, ám elveszi a levegőt a királytól és ha ügyesen kutakodsz, akkor találsz egy sakkot, ami végez világossal...

 

Igen világos kiléphet a királyával a sakkból, méghozzá két irányba - semmi gond, ha itt nem találod a nyerő folytatást, a következő feladatban ott lesz a megoldás.

 

 

 

 

Szerző: Sakk-mester  2020.03.24. 19:42 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása