pos200.jpgSötét jelzett lépésével, futójának testével akarja csökkenteni a világos vezér erejét. Hogyan tovább ezután?

Természetes az emberi kíváncsiság, s az is, hogy nem csak a mesterek  és magasabb tudású versenyzők tesztelik tudásukat. Épp ezért lentebb görgetve a könnyebb utat járhatod.

 

 

 

 

 

 

 

Tisztjeink erejét fokozni kell, ezt már a kezdők is tudják, ám azt, hogy miként tegyük, az tudást követel. Nyissunk nekik, átlót, vonalat sort... áldozzunk tisztet, gyalogot... Világos d5 lépésével koncként veti oda gyalogját azért, hogy nyíljon futójának az átlója.

pos201.jpgAz áldozat, az ütés, a csere komoly megfontolást igényel. Hagyja-e tovább lépni sötét a d5 gyalogot, vagy üsse le? De mivel? Kínálja magát az e6 gyaloggal történő ütés, mert sötét az amúgy is védelemre szolgáló e6 gyalogját menekíti ki. Minket már megtanított arra az élet, hogy a szépnek és a jónak látszónak is lehet hibája. Mi lehet az exd5-nek? ha rájöttél: Gratulálok! Ha nem lentebb görgetve tudod meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az a nagy hibája, az e6xd5-nek, hogy kinyitotta az e-vonalat a világos bástyának, ami így időt spórolva, közbeiktatott lépésként, c2 bástyáját veszni hagyva, egy lépésben hatol be sötét hetedik sorára.

pos202.jpg

Amatőrök és a kezdő versenysakkozók sötét Vxc2 lépését követően vigyék tovább a partit.

Szerző: Sakk-mester  2020.04.03. 10:04 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása