pos222.jpgAz a tény, hogy ezen az ábrán nem színeztem be mezőket, nem utal arra, hogy az állás színtelen lenne. Világos lép. Néhányan egykettőre rájönnek az "alapmegoldásra", arra hogy mi van akkor, ha sötét könnyen megadja magát sötét - erősítsd a védekezést, hatolj mélyebben a rejtelmekbe.

Remélem az amatőrök és a kezdők is kíváncsiak arra, milyen feladatot kapnak a versenysakkozók - hiszem lesznek közöttük akik számára feltárul az alapmegoldás.

Hogy ne okozzak csalódást amatőr sakkbarátaimnak - lentebb görgetve megtalálják a színes mezőket és az "alapmegoldást".

 

 

 

 

 

 

pos223.jpg

Előbb a vezér szétroncsolja a stabilnak tűnő királyállást, miközben önfeláldozásával nem csak a h-vonalat, hanem a harmadik sort is kinyitja, így érve el az elkerülhetetlen mattadást.

.... és mi adhat "védelmet" ez ellen a fergeteges, háromlépéses matt-támadás ellen? Gondoltál a Vb1 lépésre? Nem menti a partit, de megakadályozza a látványos véget.

 

Szerző: Sakk-mester  2020.04.11. 08:46 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása