Ne tegyünk úgy, mintha misem történt volna - nagyon mélyen el kell gondolkodni azon, hogy mi fog megváltozni, min kellene változtatni a járványt követően. Mennyire fontos a "cirkusz", a látványosság, a figyelemelterelés az emberi életminőséggel, biztonsággal szemben. Nem kellene-e egyértelmű prioritást biztosítani az emberiségre nézve "hasznos" tevékenységeknek, például a vagyonokat felemésztő, itt-ott vagyonokat felhalmozó élsporttal, politikusokkal, politikai és ideológiai rendszerekkel szemben. 
Mivel mi sakkozók az "agyunkra", a szellemi képességünkre vagyunk büszkék, nem kellene-e az e-téren kiváló eredményeket felmutató ifjakat olyan tudományos területekre, képzésekre irányítani ahol az emberiség hasznára lehetnek, lehetnének, szemben a bábutologatással egy "kockás" táblán.
Ugyanez a "hasznosságra" törekvés kell, kellene, hogy áthassa a szemléletet más sportágak esetében is.
Az új szemlélet, más értékrendet preferál - kevesebbet kell, hogy érjen, a haszontalan a hasznosnál!
Azonnali cselekvést, szemléletváltást követelő új világ kezdetéhez érkezett az emberiség, ahol az emberi faj fennmaradása a tét! 
A fenti gondolataimat, az alábbi komment élesztette:

 

"van aki zseni valamiben de hülye máshoz kérdés hogy amiben zseni mennyire hasznos pl van aki hülye a sakkhoz de kitalál olyan szerkezeteket amit egy sakkvilágbajnok soha nem tudott volna és aminek az emberiség több hasznát veszi mint bábuk tologatását egy kockás táblán"

 

Szerző: Sakk-mester  2020.05.03. 14:52 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása