kaczur_flori.jpgkantor_gergely.jpgkozak_a208_1.jpg

 

Hihetnénk, hogy 2600 fölött kezdődik az élet, de ez a bajnokság cáfolata volt ezen gondolatnak - Szuperjeink, (ahogyan 2600 fölöttieink egyike-másika nevezi önmagukat) fáradt, bágyadt, öregember benyomását keltették az egymás elleni viaskodás során - Még jó, hogy ott voltak a feltörekvő ifjak - A 18 éves  GM Kozák Ádám (2438), a 21 éves GM Kántor Gergely (2424), a 22 éves IM Kazczúr Flórián (2454), hogy csak a holtversenyes másodikokat említsem, akik nemcsak lecsippentettek egy-egy félpontot az apróvadakra vadászgató sztár-nagymestereinktől, hanem olykor keményen oda is csaptak nekik, ébresztőt rivallva a fülükbe.

Míg a fiatalok - üde színfoltjai voltak a bajnokságnak és pezsgést vittek a már punnyadó magyar sakkozásba, addig olimpikonjaink az egymással szembeni nyílt játék felvállalása helyett, egymás kezét keresték a tábla felett -  Az érmek, a pénzdíjak és a helyezések nagy részét ők tették zsebre, mégis hiányérzetet keltettek a magyar sakkozás drukkereiben.

 

Szerző: Sakk-mester  2020.07.20. 12:38 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása