01-2_1.jpg

 

A Magyar Sakkszövetség elnöke: Szabó László és elnöksége úgy döntött, hogy az NB-I és NB-IB utolsó két fordulójában a koronavírus-járványra tekintettel engedélyezi(!!) az egylépéses, lépéspáros eredményeket, döntetleneket, szemben a korábbi szabályozással, mely szerint 30 lépésen belül nem lehet megegyezni döntetlenben.

Ez piszkosul álszent döntés volt.

(Miért is? Mert ahelyett, hogy otthonról, lakásukat el nem hagyva, az utazás során magukat nem veszélyeztetve e-mailen, vagy sms-ben egyeztek volna meg a versenyzők a remiben, mégis "kicibálja" a veszélyeztetetteket az utcára, majd be a versenyterembe és onnan vissza. Miért? Az egy-lépéspár megtételéért, a játszmalap aláírásáért? Hadd jegyezzem meg, hogy ennek a játék látszatát keltő(??) rendelkezésnek és az így elért döntetlennek is van élőpont vonzata!!)

Képzeld ezt az eljárást más sportágakban!!

Kérdezem: az "előre" megegyezéses eredmény a sportban, nem bunda, nem csalás?

Az amúgy is gyakran bundagyanúval illetett sakk-sportot épp a saját elnöksége rúgja fenékbe!? Nem az lenne minden sportszövetség dolga, hogy a bundázást, a csalást tűzzel-vassal irtsa! Érdekelne, hogy tudomására jutott-e a magyar sportvezetésnek, a sportért felelős miniszternek, államtitkárnak ez a szövetségi döntés és miként reagáltak rá.

Történik mindez akkor, amikor a világ sakkja afelé tendál, hogy minden parti legyen kijátszott és a döntetlen játszmákat kövesse armageddon játék.

Mit bizonyított a Magyar Sakkszövetség a fenti döntésével? 1., Alkalmasságát - 2., Alkalmatlanságát

Nevezd meg mely hírforrások foglalkoztak a Magyar Sakkszövetség elnökségének jelzett döntésével.  

 

 

Szerző: Sakk-mester  2020.10.15. 12:06 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása