pos789.jpgMiként viszed tovább a partit sötét jelzett lépését követően?

Próbálj minél "tovább látni", lóduljon meg a fantáziád - ne görgess hamar, mert előbukkan a következő diagram és ott már látod a folytatást -

 

pos790.jpgItt már látod a korábban keresett lépést és arra sötét válaszát - hogyan tovább ezután?

Érdekesség, hogy a játszmát amatőr (nem a sakkból élő) sakkozók játszották.

Ha megvan világos folytatása, csak akkor görgess tovább, ott vár a harmadik ábra.

pos791.jpg

Nem titkolom tovább, ezek az állások az én partimban jöttek létre - s bizony sötét jelzett lépésre nem a legjobb választ adtam - már rég megvolt az elgondolásom, a kivitelezésen viszont még javíthattam volna - egyébként a gyorsan gondolkodók gyakori hibája, hogy gyorsan cselekednek, pedig nem ártana megfontoltabbnak lenniük! Ha úgy gondolod megvan világos válasza, akkor görgethetsz tovább - 

 

pos792.jpg

Itt engedd szabadra gondolataid vad paripáit, hadd száguldozzanak - téged nem bénít a sakktábla melletti óra szigora - remélem élvezed a szellem szabadságát - Igazán érdekel, hogy mire jutottál? 

 

Vannak akik úgy gondolják, hogy egyik-másik feladatmegoldás akár versenysakkozói tudást is igényel - igazuk lehet, de ne feledjük, a feladatmegoldás nem egy esetben könnyebb, mint felismerni az adott állásban rejlő lehetőségeket.

Szerző: Sakk-mester  2021.01.19. 09:41 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása