fide_world_kup_1.jpgfwk.jpgfw2021.jpg fide2.png

 

 

 

 

 ----------

 

 ------------

 

 

 

--------

 

 

 ----------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A párosítási és továbbhaladási táblázatot ITT találod

 Hajrá, magyarok!

 

  

  -------------

Micsoda gyerek a 16 éves üzbég Abdusattorov Nodirbek - aki a harmadik kör rájátszásában 2-0 arányban elsöpörte az útjából a hollandok kiválóságát, a szűk sakkelithez tartozó Anish Girit - Meglepetésre kiesett még Caruana is -  A férfiak a legjobb 16 közé, a hölgyek a legjobb 8 közé kerülésért játszanak holnaptól. 

Mindegyik magyar versenyzőnek búcsút intett Szocsi - Miként értékeli a Magyar Sakkszövetség válogatott játékosaink szereplését - Mit tett a szövetség a játékosok sikeres felkészülésért - mit tettek válogatottjaink a sikeres szereplésért - A verseny meglepetés eredményét a 15 éves üzbég Sindarov Javokhir szállította, aki kiejtette Firouzját - holnap a harmadik körrel megy tovább a sakk-világkupa.

 

Jó társaságban:  - Firouzja, Mamegyarov, Artemiev, Sirov - kommunista-szombatoznak a mieink - Ha folytatódik az eddigi trend: mindegyik körben kiesik egy magyar versenyző - akkor most mindketten továbbjutnak - Drukkolunk-Így legyen - Aronyan láza okán Covid fertőzéstől tartva visszalépett a versenytől.  Kiesett Hoang Thanh Trang, válogatott nagymestereink: Berkes Ferenc és Erdős Viktor ismét döntetleneket értek el, így holnap a rájátszás során nyílik lehetőségük a harmadik körbe lépni - A verseny pozitív meglepetése a 15 éves és néhány napos IM Murzin, Volodar teljesítménye, akivel szintén találkozhatunk a továbbjátszásban, ahol honfitársával: Artemievvel küzdenek meg a továbblépésért.

A második kör második játszmáival robog tovább a sakk-világkupa - Tábla mellé ül a nagy menők közül: Carlsen 1, Caruana 1, Aronyan (COVID miatt: 0!) , Giri 1, VLM ½, és a magyar különítmény: Berkes Ferenc és Erdős Viktor félpontot szerzett, a hölgyeknél: Hoang Thanh Trang vesztett.

 

Kozák Ádám részére a verseny véget ért  -  Hoang Thanh Trang a rájátszásban folytatja - Ha a klasszikus gondolkodási idejű partikat követően az állás döntetlen, akkor a 3-ik napon rájátszást rendeznek: Két 25 perc + 10 másodperces rapid játék következik, ha az is eldöntetlen akkor jön két 10 perc+ 10 másodperces játszma - döntetlen esetén további  két 5 p + 3 mp idejű blitz játék, legvégül egy Armageddon játék, ahol világosnak 5 perc áll rendelkezésre, sötétnek  4, de a döntetlennel is fekete a továbbjutó -  Döntetlen ajánlást csak a 30-ik lépés után engedélyeznek.

Az első kör első versenynapjának magyar mérlege: egy pont ide, egy pont oda - Az ide pontot Hoang Thanh Trang szerezte - sajnos Ádám pontja a szintén tinédzser korú vietnami származású cseh legényé lett - Ma Hoangnak egy döntetlen is elég lesz a továbblépéshez, Ádámnak nyernie kell a továbbjutás reményét életben tartó a rájátszáshoz.

 

Kozák Ádámot és Hoang, Thanh Trang-ot látjuk játszani ma és holnap - Berkes Ferenc a legmagasabban jegyzett 50 között várja ellenfelét - Erdős Viktor riválisa nem jött el a versenyre, így Viktor játék nélkül, 2:0-val továbbjutott - A blogbejegyzésben külön-külön ablakban látható a magyar versenyzők partijai. 

A 2021-évi  FIDE  Világkupán a férfiak mezőnyében 206 játékos versenyez rekord nyereményalapért, 1.890.000 dollárért - A hölgyek versengése 103 játékosra bővül, a nyereményalap 50% -kal növekedett: 450 000 dollárról 676 000 dollárra - Azért, hogy a verseny ne nyúljon el hosszan, 156 játékos indul az első fordulóban, kiemelik az 50 legjobb játékost, ők et a 2-ik fordulóban párosítják be a továbbjutókhoz - Ezenkívül a döntő hossza négy meccsről  kettőre csökken - Míg az első módosítás logikus, a második annak híján van.

Szerző: Sakk-mester  2021.07.20. 13:20 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása