pos1834.jpgVilágos bástyájával a kék (b1) mezőre lépett - megtámadta sötét vezérét - kezdők gyakori hibája, hogy hisznek az ellenfélnek - Ha az ellenfél öt egységével (bástyájával) támad a kilenc (vezér) egységemre, akkor mentem a kilenc egységemet - elviszem a vezéremet - Azonban ha jobban szemügyre vesszük az állást akkor komplexebben látjuk a kialakult helyzetet: Világos sárga, sötét piros nyilai is látóterünkbe kerülnek. Ennyi bevezető és nyilazás után találd meg sötét legjobb folytatását.

 

Ha lenne valaki, aki lépésem előtt benyilazná a számításba vehető soron következő egy-két lépésjelöltemet és azokat kellene sorrendbe raknom, vagy azok közül választanom, egyszerűbb dolgom lenne - Ez így igaz, de a sakk épp ekkor vesztené el a lényegét: A gondolkodásra ösztönző, kényszerítő voltát.

 

 

 

Lentebb görgetve megadom világos kezdő lépését:

 

 

 

 

 

 

Fxf3!!

Szerző: Sakk-mester  2021.10.25. 11:29 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása