1ab_13.jpg

 

 

 Fiainknál "bejött" a papírforma: 1,5:2,5 arányú vereséget szenedtek a rajtlista hatodik hollandoktól - Lányaink rácáfoltak arra: értékes csapatpontot szereztek (2:2) az ötödik helyre eléjük sorolt Azerbajdzsántól.

Fiaink a hetedik fordulóban elszenvedték második vereségüket  a szerbek ellen, így visszacsúsztak starthelyes pozíciójukba - Holnap a nyolcadik fordulóban az Anish Giri vezette Holland csapattal kerülnek szembe - Lányaink nem mindennapi izgalmakat követően nyertek Románia csapata ellen, holnap Azerbajdzsán hölgyeivel csapnak össze.

A verseny fináléjába, utolsó harmadába lépünk a mai (11-19) napon - Fontos észlelni a kapitányoknak, hogy az előző hat forduló során versenyzői közül ki-kik kaptak lendületet s kik törtek össze, kiket viselt meg a vártnál jobban: fizikailag, szellemileg, lelkileg a táblákon pusztító vihar -  "Lapot kell húzni" a kapitányoknak: ki kell hagyni a csapatból azt a játékost, aki a legalacsonyabb értékű mezőnyban a legalacsonyabb teljesítményt nyújtotta és a többieket játszatni végig - Az első kiemelt oroszokkal vívott rangadón elszenvedte első vereségét a magyar válogatott (1,5-2,5) - a hetedik helyre visszacsúszó csapatunk a hetedik fordulóban Szerbia legjobbjait fogadja - Lányaink értékes döntetlent értek el a német hölgyek ellen - ma Románia sakkamazonjaival néznek farkasszemet - A mai csapatösszeállítások azt mutatják, hogy a csapatkapitányok is az általam felvetett meggondolás alapján döntöttek -. Hajrá, Magyarok!.

 

Továbbra is őrzi holtversenyes első helyezését  (igaz hatos holtversenyben) a Magyar sakkválogatott az Európai sakkcsapat bajnokságon - Az ötödik fordulóban a rajtlista nyolcadik spanyolok ellen szerzett értékes pontot a csapat - Szenzáziósan teljesít Gledura Benjámin - nemcsak válogatottunknak, hanem az egész mezőnynek legkiemelkedőbb pontszerzője - 5/5 pontos eredményessége példátlan - Nagy vadakra is vadászik a magyar sakkpárduc: Tábláján legyőzte a startlista második és harmadik csapat játékosait is - A jól végzett munka és a tehetség gyümölcseként a szünnapot követően, ma (11-18) jönnek az első kiemelt oroszok! Hajrá, Magyarok! 

Hölgyeink szomszédolása pontosztozkodással végződött az ötödik fordulóban - Női csapatunknak is van 100%-os teljesítményt nyújtó tagja: Mihók-Juhász Barbara személyében aki az élőpontszerzésben Gledura Benjámin mögött egytizeddel elmaradva (21,2) a magyar delegáció második legeredményesebbje - A  hatodik fordulóban lányainkat a német csapat fogadja.

 

Fiaink egymás után kétszer is erőn (élőpontjaik által dekralált tudásszintjükön) felül teljesítettek - Erdős és Berkes e sportág világsztárjait remizte ki, míg Gledura nemcsak a nála "gyengébbeket" hanem az erősebbeket is móresre tanítja  - 100%-os teljesítménye, 4/4 pontja a sakkbloggeren túl, csapattagjait és riválisait egyaránt főhajtásra készteti - Szép volt fiúk az Azerbajdzsán elleni 2:2! Gratulálok! Lányaink a ranglista utolsó ellen a várakozásnak megfelelően besöpörték a 4 pontot - Nézzük kik várnak, mit várnak: rettegnek a holtversenyes első magyarok szellemnyilaitól a mai ötödik fordulóban: Fiainkat a szintén várkozás felett teljesítő torreádorok fogadják, míg lányaink a rajtlista tizenhetedik északi szomszédainkat tessékelik be boduárjukba. Hajrá, Magyarok!

 

Ok az örömködésre bőven lenne, de idő nincs rá: A tizedik helyre rangsorolt magyar férfi csapat holtversenyes elsőként második a tabellán úgy, hogy a világsztárokkal megtüzdelt (A frissen honosított Firouzja negyedik, MVL tizenegyedik a világranglistán) franciákat is legyőzte, szerzett táblapontokban is második a mai ellenfél: Azerbajdzsán mögött, akik szintén két világsztárt: - Mamegyarovot (7) és Radzsabovot (13) - ültetnek le az első két tábla mögé - Az már tényleg hab a tortán, hogy az első kiemelt oroszokat mind csapat, s mind tábla pontban 1-1 egységgel maguk mögé utasítják - Így érkeztünk el a mai negyedik fordulóhoz, ahol nem mással, mint a holtversenyes első társsal: Azerbajdzsánnal néznek farkasszemet fiaink! Lányaink a rajtlista utolsó (31) Észak-Macedónia hölgyeivel találkoznak - Hajrá, Magyarok!

 

Bravúr a javából! - vagy a jobbak ellen jobban megy?!!  - A magyar férfi válogatott legyőzte (2,5:1,5) a startlista harmadik, világklasszisokkal felálló franciákat - A kapitány nagyot álmodott - A fiúk valóra váltották az álmát -  A góllövők: Gledura és Kántor, Berkes kiremizte VLM-et, Erdős még küzd a remiért Firouzja ellen. Szép volt fiúk! Gratulálok!Lányaink a rajtlista hatodik franciakisasszonyokkal döntetleneztek.

 

A mai (11-14) harmadik fordulóban fiaink és lányaink egyaránt franciáznak - A fiúk számára nagyobb örömöt okozhat ez a móka, ők lehetnek a "boldogabbak", az első két táblán világklasszisokkal találkozhatnak: Firouzjával és MVL-el - Az is lehet, hogy a drukkerek számára ezek a randevúk vágyottabbak, mint versenyzőinknek - Azért azt előre szögezzük le: a döntetlen eredmény bravúr-kategória lenne - Azt mondja a kapitány: A harmadik fordulóban mindkét válogatottunk a rajtlistán magasabban rangsorolt Franciaországgal csap össze, de harcra készen, győzelmi reményekkel ülünk asztalhoz - Ezt mondom én: A franciakisasszonyok ellen még csakcsak - de én attól tartok, hogy a gall kakasok megcsipkedhetik reményeinket - Egyébként gratulálok a kapitányi beszámolókhoz! - Nekem nagyon bejönnek...

A résztvevők listáját ITT találod 1a_6.jpg1a_7.jpg

Az, hogy én ezt-azt elírok a blogomban: rendben van - de az, hogy a Magyar Sakkszövetség az év egyik jelentős csapatversenyét rendező ország nevét elírja - az nincs rendjén!

 A más webhelyeken való lejátszást a videó tulajdonosa letiltotta - A lényeg a sakk népszerűsítése: röhögnöm kell a pitiánerségükön! Cél: a minél kevesebb néző! Hajrá, FIDE! - nagy az érdeklődés a verseny iránt: Ebben a pillanatban 360 nézőjük van....

 

A várakozásnak megfelelően könnyed (3,5-0,5) győzelmekkel melegítettek be a mieink az első fordulóban - A második körben fiaink (3:1 nem volt annyira egyszerű, mint amennyire nagyszerű az eredmény) könnyebb (a rajtlista tizenkilencedik házigazda csapatával), lányaink (1:3) fajsúlyosabb (a harmadik kiemelt lengyelekkel) riválisokkal kerülnek szembe.

 

Terjedjen ha terjednie kell (már mint a COVID-19) - felkiáltással kezdetét vette a sakkcsapat Európabajnokság!

Nagyarányú győzelmeket várunk csapatainktól a nyitányon - A döntetlen csapateredmény is csalódás lenne - a tizedik rajthelyre sorolt fiaink a huszonkilencedik Montenegróval, a tizenegyedik lányaink a huszonhatodik Szlovén második csapattal találkozik - A férfiak mezőnyében 38 (193 fő), a nőkében 30 (154 fő) csapat jött össze - A rendező Szlovénia két-két csapattal  képviseli magát -  Érdekesség, hogy  Litvánia csak a négy-négy alap-emberrel, addig az összes csapat 5 fővel, tehát 1-1 tartalékkal megspékleve érkezett a rendezvényre - Személy szerint én a piros-fehér-kék színben pompázók versenyfutását várom az aranyért.

 

 A vírusjárvány (COVID-19) még felülírhatja magát a versenyt, vagy a résztvevők listáját - vajon bátor - vagy botor az, aki ilyen helyzetben tömeges rendezvényen vesz részt huzamosan (10 napon át), zárt térben - A versenyzők a 30-ik lépéspár megtétele előtt nem egyezhetnek meg a döntetlenben, a várakozási idő: 15 perc, van dressz kód: öltözködési előírás - Rövidnadrág (forró-naci), papucs, sapka, napszemüveg a tiltólistán - A honi sakkozás férfi és női csapattal képviselteti magát - a férfiak a tizedik, a nők a tizenegyedik helyről startolnak el - Legkiválóbb játékosaink (Rapport, Lékó, Hoang, Gara A.) távol maradnak a versenytől - Mit kívánhatunk versenyzőinknek a sikeres szereplésen túl? Vigyázzatok magatokra - ne betegedjetek meg! Hajrá, magyarok!

Egy verseny a COVID-19 árnyékában:

Minden játékosnak, kapitánynak, bírónak és versenyszemélyzetnek november 10-én vagy 11-én a helyszínre érkezése után a Szervező Bizottság köteles antigén gyorstesztet végezni -
A november 17-i szabadnapon minden játékos kapitányának, döntőbírójának és a verseny személyzetének kötelessége a Szervező Bizottság egy további antigén gyorstesztet végeztetni -
A verseny egészségügyi személyzete különleges esetekben dönthet további gyors/PCR vizsgálatról és a szoros kapcsolatok felkutatásáról a szlovén egészségügyi jogszabályok értelmében.

Ajánlás:

Minden nemzeti szövetségnek erősen ajánlott, hogy egy nappal az indulás előtt végezzen tesztet (Rapid/PCR) delegációinál (a csapatok beoltott vagy beoltatlan tagjai).

B. Személyi biztonsági intézkedések:

A játékteremben a forduló alatt a jelenlegi körülmények között kötelező az arcmaszk használata, amely a játék során letehető, miközben a helyükön ül. A döntőbíróknak és a játékterem többi tisztségviselőjének/személyzetének mindig arcmaszkot kell viselnie.

A játékosok/bírák használhatnak sebészeti, szövetmaszkokat vagy műanyag arcvédőket. A főbíró az orvosi stáb tanácsára a játékost arra kötelezheti, hogy az egész játék során arcmaszkot viseljen, ha tünetek jelentkeznek, vagy pozitív esettel érintkezik.

Akut légúti fertőzések szűrése: A résztvevőknek tájékoztatniuk kell a szervezőbizottságot bármilyen egészségügyi tünetről (láz, köhögés stb.).

Gyaloglási korlátozások a Játszóteremben: Javasoljuk, hogy ne engedjük meg a résztvevők felesleges sétálását a Játékteremben.

Kézfertőtlenítők: Kézfertőtlenítőket kell felakasztani a játszóterem bejáratánál, valamint a WC-k kijáratainál, a dohányzóhelyeknél és a résztvevők számára szükséges további területeken.

Társadalmi távolságtartási intézkedések: Ez magában foglalja a biztonságos szociális távolság biztosítását a játékteremben (legalább 1,5 m) mindenkitől, kivéve az ellenfelet.

 

 

A második forduló videóközvetítését ITT láthatod

 

 

 

 

Itt nézheted

 

 

 

 

 

 

---------

 

 

Bo. 15
  Israel
Rtg - 10
  Hungary
Rtg 2 : 2
8.1 GM
Nabaty, Tamir
2649 - GM
Erdos, Viktor
2615 ½ - ½
8.2 GM
Mikhalevski, Victor
2559 - GM
Berkes, Ferenc
2676 0 - 1
8.3 GM
Smirin, Ilia
2616 - GM
Banusz, Tamas
2607 1 - 0
8.4 GM
Postny, Evgeny
2557 - GM
Gledura, Benjamin
2635 ½ - ½

 

Final Ranking after 9 Rounds

Rk. SNo   Team Games   +    =    -   TB1   TB2   TB3 
1 7
Ukraine 9 5 4 0 14 212,5 21,5
2 3
France 9 7 0 2 14 207,5 21,5
3 4
Poland 9 5 3 1 13 192,5 22,5
4 8
Spain 9 4 5 0 13 190,0 20,0
5 2
Azerbaijan 9 4 4 1 12 224,0 21,5
6 1
Russia 9 5 2 2 12 206,5 20,5
7 11
Armenia 9 4 4 1 12 206,0 21,0
8 13
Serbia 9 6 0 3 12 160,5 20,0
9 6
Netherlands 9 4 3 2 11 175,5 20,5
10 9
Germany 9 5 1 3 11 167,0 21,0
11 25
Georgia 9 4 2 3 10 162,5 18,0
12 15
Israel 9 3 4 2 10 158,5 20,0
13 5
England 9 3 4 2 10 154,5 19,0
14 20
Greece 9 5 0 4 10 152,0 19,5
15 14
Croatia 9 3 4 2 10 148,5 19,0
16 10
Hungary 9 3 3 3 9 185,5 19,5
17 24
Norway 9 2 5 2 9 165,0 18,0
18 17
Turkey 9 4 1 4 9 154,5 18,0
19 12
Czech Republic 9 4 1 4 9 154,0 18,5
20 26
Switzerland 9 4 1 4 9 148,5 20,0

 

 

--------------- 

Final Ranking after 9 Rounds

Rk. SNo   Team Games   +    =    -   TB1   TB2   TB3 
1 1
Russia 9 9 0 0 18 272,5 29,0
2 3
Georgia 9 7 1 1 15 215,0 22,5
3 5
Azerbaijan 9 5 2 2 12 196,0 22,0
4 2
Ukraine 9 5 2 2 12 187,0 20,0
5 7
Germany 9 5 1 3 11 153,5 21,0
6 12
Serbia 9 4 3 2 11 150,5 21,5
7 4
Poland 9 4 2 3 10 194,5 19,5
8 14
Netherlands 9 4 2 3 10 178,5 21,5
9 13
Italy 9 4 2 3 10 175,5 19,0
10 6
France 9 4 2 3 10 170,5 20,0
11 8
Armenia 9 4 2 3 10 167,0 20,0
12 11
Hungary 9 3 4 2 10 153,0 20,0
13 18
Greece 9 5 0 4 10 137,5 16,5
14 10
Romania 9 4 1 4 9 166,0 20,0
15 17
Slovakia 9 3 3 3 9 134,0 18,0
16 28
Lithuania 9 3 3 3 9 131,0 16,5
17 21
Sweden 9 4 1 4 9 117,0 16,5
18 15
Slovenia 1 9 3 2 4 8 139,5 18,5
19 16
Czech Republic 9 2 4 3 8 111,0 17,0
20 9
Spain 9 4 0 5 8 110,5 17,5

 

Bo. 2
  Ukraine
Rtg - 11
  Hungary
Rtg 3 : 1
3.1 GM
Muzychuk, Anna
2533 - WGM
Gara, Ticia
2331 ½ - ½
3.2 IM
Osmak, Iulija
2423 - WIM
Gaal, Zsoka
2336 ½ - ½
3.3 IM
Buksa, Nataliya
2410 - WIM
Terbe, Julianna
2318 1 - 0
3.4 GM
Zhukova, Natalia
2331 - WIM
Mihok-Juhasz, Barbara
2258 1 - 0

 -----------

A Terme Čatež egy természetes és a legnagyobb szlovén gyógyhely, melynek forrásait már 1797-ben fedezték fel ezen a területen. Vízi és sporttevékenységek, kongresszusi ajánlatok és egészségügyi szolgáltatások széles választékát kínálják. A termálközpont kétségtelenül remek hely a kikapcsolódásra és a sakkozásra. A bajnokság hivatalos házigazdája a Hotel Spa; szállás a Terme Čatež komplexum részét képező szállodákban is elérhető. 

 

A 2021-es csapat sakk Európa-bajnokság november 11. és 22. között kerül megrendezésre a szlovéniai Brežice melletti Terme Čatežben. Az eseményt a Szlovén Sakkszövetség szervezi az Európai Sakkszövetség (ECU) égisze alatt. 

Szerző: Sakk-mester  2021.11.21. 14:59 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása