1e_31.jpgKülönösen az oroszok "köpködik" meg a fiatal, ötletgazdag Daniil Dubovot, mert Nepo riválisának: a világbajnok Carlsen csapatának a tagja volt - De Dubov még azelőtt "szerződött" le Carlsen segítőjének, mielőtt tudta volna, hogy ki nyeri a világbajnokjelöltek tornáját  - Gondolom honi berkekben is megoszlanak a vélemények, pláne ha belegondolunk, hogy mi lett volna ha a Lékó - Kramnyik VB-döntő során az egyik magyar-válogatott élsakkozónk Kramnyikot segítette -  Egyébként más sportágban sincs ez másképp - Kézi, foci, tenisz stb külföldről szerződtetett trénerek honfiaikkal szemben készítik fel versenyzőiket, csapataikat és senki sem rúg beléjük emiatt - Sőt az egy nemzeti válogatottban játszók klubszinten egymás riválisai - akkor mégis miért van az, hogy nehezen veszi be és emészti meg az orosz gyomor Dubov "átállását"?.

Magnus Carlsen: "Ha van kreatív ötlet, az e két srác (Daniil Dubov,Jorden van Foreest) egyikétől származik. Ha unalmas ötlet, akkor Fress[inet]! Ha jó ötlet, akkor Jan [Gustafsson], ha pedig őrült ötlet, akkor valószínűleg Peter [Heine Nielsen] - De végül Daniil ötletei, a többiek segítségével, jókká válnak, Jorden ötletei pedig… meglátjuk, de valószínűleg jók is lesznek.

A dubov sztori nagyinterjúját: ITT olvashatod

 

 

Szerző: Sakk-mester  2021.12.12. 11:51 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása