t1-1a_46.jpgt1-1aa_36.jpg

Mint látjátok név nélkül, csupán élőpontszám megadásával hoztam a partit - Nem személyeskedés a célom - Azért az elgondolkodtató, hogy egy GM csoportban, ahol IM, GM normát lehet teljesíteni, címet megszerezni - akár átmenetileg is egy címhez nélkülözhetetlen élőpontszám nagyságot elérni - ilyen nívón születhet játszma

---------

A fentieket látva okkal és joggal értékelődik fel ezelőtt cc 30 évvel, csupán az FM cím elnyeréséért  játszott partim:

Mégis merre tart a sakk? Van-e érdemi tartalom a címek mögött? Hígul-e az értékpontszám? Hihetnénk azt is, ma már minden minőségibb, tartalmasabb, kiválóbb, mint valamikor hajdanán volt...

t1-1a_47.jpgt1-1aa_37.jpg

 

 

 ... és ha még ennyi sem elég, álljon itt a fenti versenyen tegnap játszott profi nagymester-parti (élő: 2531) chess.com-os értékelése: chess.com-os értékelőben lehet a hiba - Elég nagy volt a számszerű és a címbeli külünbség a játszófelek között s valószínűleg nem "erőltette meg magát" a győzelemért a nagymester.

t1-1a_48.jpgt1-1aa_38.jpg

 és egy másik nagymesterjátszma - ahol a vesztes fél a 61 éves, sötét színnel játszó GM: tovább már nem froclizom e verseny partijainak minőségét.

t1-1a_50.jpg

 

Szerző: Sakk-mester  2022.01.28. 11:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása