husvet4_1.jpg

A húsvéti locsolkodás hagyománya csak Közép-Európában terjedt el - Ezen a téren élen jár Magyarország, ahol már évszázadokkal ezelőtt locsolkodtak - A locsolkodás egyes értelmezés szerint egy ősi jelképrendszeren alapul, ami a termékenységre utal, arra vezethető vissza - A tavasz egyrészt a természet kivirágzását jelöli, másrészt elég csak belegondolni: a férfiak húsvét hétfőn meglocsolják a nőket, mire azok egy hímes tojással jutalmazzák őket - Elég nyilvánvaló, nem igaz?

 pos958b_1.jpg

Világos Bxe5 lépésére sötét lenyerte a c2 futót - innen tied a pálya.

---------------

Locsolóverssel spékelt sakkfeladat, kimondotton olyan nagyfiúk részére, akik nem rettennek meg attól, ha szaván fogják a leányzók!� Jaaa a sakkfeladat - Hogyan tovább világossal, sötét jelzett lépését követően?

pos959b.jpg

Szerző: Sakk-mester  2022.04.16. 08:40 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása