pos2217.jpg

Sötét jelzett lépésével elviszi a bástyáját az ütésből - Nem nézi ellenfele fenyegetését (sakkját-ütését), úgy gondolja, ha ő támadólag lép fel (Be6 lépésével fenyeget lenyeni világos futóját) akkor az ő fenyegetését kell előbb kivédeni - nagyott tévedett - gyenge az alapsora (8. sor) - Világos Bd8 sakkja mattal fenyeget - A Be6 lépés helyetti Be8 lett volna a helyes folytatás s nem a hangoskodó, észnélküli támadás - mostmár csak elodázni lehet a mattot, a Be8 közbehúzássas, amire jöna Bxe8 és sötét mattot kapott!

 

 

pos2218.jpgSötét itt, a második ábránál sem figyel az ellenfél sakkjára - épp elviszi a d8 mezőt ellenőrző huszárját (Hc6-e5??) így jöhet a Vd8+, amire nincs más, mint a Ke6 hurokban a király feje: szorult helyzetben van - nézzük, hol egy másik sakk: Hc5 sakk és matt...

Szerző: Sakk-mester  2022.07.03. 12:56 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása