pos2259.jpg

pos2258.jpg

Két olyam feladatot hoztam, melyben az anyagi világ palackjából kiszabadul a szellem - Amatőr és kezdő versenysakkozók általában az anyagi ütésváltásokra figyelnek és kihagyják azt a "blődséget", amikor minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül adjuk oda értékes tisztünket - A versenysakkozók, akik jól ismerik a kombinációs motívumok világát gyakran nyernek ezekkel a látványos áldozatokkal - A diagramok jobb alsó ficakjában látsz egy kis fehér gombot-foltot: ez jelenti azt, hogy világos lép - ha az a gomb sötét színű lenne, akkor sötét lépne -
Akiknek némi nehézséget jelent a feladatok megoldása - azok kedvéért elmondom, hogy a felső feladat mattig megy - Ráterelem, ráterelem és jön a matt
Az alsó feladatnál ne a mattot keresd - Az áldozat sötét válaszától függően lehet elterelés és ráterelés is - Ám mindkét esetben anyagi hasznot eredményez a "befektetőnek"!
Mind a két feladat alátámasztja tanítványaim felé ezerszer elmondott kérésem: minden sakkot vizsgálj meg! - jogosságát! Jó szórakozást!

Szerző: Sakk-mester  2022.08.29. 09:40 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása