Lehet, hogy egy fekete-fehér kép erről: 1 személy, belső tér és , szöveg, amely így szól: „WR CHESS MASTER”0-10b_8.jpgdusseldorf.jpg
0-10b_5.jpg0-10b_4.jpglive3_7.gif

 A három holtversenyes első rájátszásban döntötte el a sorrendet: 1, Aronyan, második: Gukesh, harmadik: Nepo!

Érdekesnek ígérkezik a verseny utolsó fordulója: A holtversenyes  első kettő: A verseny legöregebbje, a 40 éves Aronyan és a legfiatalabbja, a 16 éves Gukesh egymással játszik – ugyancsak összecsap a harmadik és negyedik helyezett: Keymer – Nepo színelosztásban – A mezőny fele a holtversenyes utolsó helyen áll, közülük négyen egymással kerülnek szembe: Duda – Girivel, Praggn – Esipenkoval – A kimaradtak: A 3,5 pontos Abdusattorov – a négypontos So-val mérkőzik meg. – Nagykérdés, hogy az első kettő, akik döntetlen esetén mindenképp elsők maradnak, s akikhez győzelme esetén a mai fordulóban sötét színnel játszó Nepo léphetne fel – mernek-e kockáztatni, tör-e valamelyikük az egyedüli elsőségre? Azt már tudjuk, hogy az elsők eldöntetlenje esetén Nepo győzelmével fellép hozzájuk, ám ha ölre mennének és eldőlne mérkőzésük, akkor Nepo győzelme az egyedüli második helyet hozná el számára – Még ott van az öt utolsó – talán köztük is akad olyan, aki előrébb akar jutni – Várhatóan az egy-két okkal és joggal létrehozott döntetlen parti mellett lesznek olyanok is, ahol élesre töltenek a játszó felek – Jó szórakozást!.

 

A WR Chess Masters egy 10 fős körmérkőzés, amelyet február 16 és 25 között rendeznek a németországi Düsseldorfban - A nyereményalap EUR 130 000 - Az időellenőrzés 120 perc az első 40 lépésnél, ezt követi 60 perc a következő 20 lépésre, és 15 perc a játék hátralevő részében, a 61-ik lépéstől kezdődően lépésenként 30 másodperc.

Szerző: Sakk-mester  2023.02.25. 23:22 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása