spanyol_1.jpg1c_33.jpglive3_8.gif

 

 

 

Veszelin Topalov bolgár nemzetközi sakknagymester, korábbi világbajnok és világelső a nemzetközi szövetség különböző listáin. Ő a bajnokság első kiadásának bajnoka is. Agresszív játékstílusa, kockázatot vállalva és mindig a győzelemért játszik a rajongók nagy csoportjának örömét.

Sara Khadem nemzetközi mester és női nagymester címet visel. Fiatalkora ellenére a pillanat egyik legjobb sakkozója, és ragyogó sporteredményekkel rendelkezik olyan kiemelkedő címekkel, mint a 12 éven aluliak és 16 éven aluliak kontinensbajnoksága vagy a 12 éven aluliak és 16 éven aluliak világbajnoksága, valamint az ifjúsági világbajnokság második helyezettje. Sara az olimpián is részt vett az iráni válogatottal.

Vaszilij Ivancsuk a nagymesteri cím birtokosa, és minden valószínűség szerint Ukrajna legemblematikusabb sakkozója. Széles és ragyogó sportmúlttal rendelkezik, amelynek mintagombjaként érdemes megemlíteni egy gyorssakk-világbajnokságot, egy Európa-bajnokságot, valamint azt, hogy kétszer nyerte meg a rangos Linares-tornát a legendás Kaszparov és Karpov előtt.

Anna Ushenina birtokolja a nagymesteri címet, és számos diadala közül kiemelkedik az ukrán válogatottal világbajnokság, Európa-bajnokság és két olimpiai aranyérem.

Jaime Santos Latasa nemzetközi nagymester Leonból. Jaime a legutóbbi két fesztivál győztese volt, és a gyors sakk modalitás jelenlegi Európa-bajnoka. Jelenleg minden valószínűség szerint ő a legjobb spanyol játékos. Gyerekkora óta Jaime kivételes sakktulajdonságokat mutatott be, megnyerte az országos bajnokságot a különböző korkategóriákban, amelyekben versenyzett. Mindössze 9 évesen egy szimultán játékban sikerült legyőznie a jelenlegi világbajnok Magnus Carlsent.

Sabrina Vega rendelkezik a nemzetközi mester és a női nagymester címmel. Sabrina 8 alkalommal lett Spanyolország bajnoka. Ragyogó teljesítményén belül meg kell jegyezni, hogy 2016-ban Európa második helyezettjének hirdették ki a nőknél. Sabrina számos olimpián és Európa-bajnokságon szerepelt a spanyol válogatottban.
2021-ben Sabrina Reina Sofia-díjat kapott annak elismeréseként, hogy 2018-ban feladta a szaúd-arábiai világbajnokságon való részvételt, tiltakozásul a nők játékkörülményei ellen.

Kirill Aleeksenko a pillanat egyik legígéretesebb nagymestere. 26 évesen részt vett a jelöltek tornán, és fontos győzelmeket aratott olyan nemzetközi versenyeken, mint a Rilton Cup vagy a Chigorin Memorial. Csapat Európa-bajnokságot is tudhat magáénak, és a 18 éven aluliak világbajnokságának albajnokává is kiáltották ki.

Gunay Mammadzada egy fiatal azerbajdzsáni sakkozó, aki a nemzetközi mester és női nagymester címet viseli, valamint jelenleg Európa második helyezettje. Több korosztályos Európa- és világbajnokságon aratott győzelmet könyvel el rekordjában. Gunay olimpián, világ- és Európa-bajnokságon képviselte csapatát, a 2019-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

 

Date Time Download
Round 1 Apr 26, 2023 17:30
Round 2 Apr 26, 2023 19:30
Round 3 Apr 27, 2023 17:30
Round 4 Apr 27, 2023 19:30
Round 5 Apr 28, 2023 17:30
Round 6 Apr 29, 2023 16:00
Round 7 Apr 29, 2023 18:00
Szerző: Sakk-mester  2023.04.27. 15:57 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása