live3_8.gif

 

 

A Chess-com kasszasikerének számító, 2 millió dolláros Champions Chess Tour következő eseménye a ChessKid Cup bemutatkozása - Az eseményre való kvalifikáció május 1-jén, hétfőn egy Play-In-nel kezdődött, hogy eldöntse a végső felállást - Az ötnapos Knockout május 22-én kezdődik.

Ötvenhat játékos küzd meg három divízióban a 235 000 dollár összdíjazásért, plusz Tour-pontokért és a győztesnek egy jegyért a Tour rájátszására. 

Az elit torna a Chess.com ismerős iskolai bővítményéről és az első számú sakktanulási webhelyről kapta a nevét.

A torna témája a sakk utánpótlás-nevelés és a szupersztár utánpótlás-játékosok feltörekvése áll majd a középpontban, vagyis a fiatal sakkrajongók bőven számíthatnak inspirációra.

A ChessKid Cup során a Magnus Chess Academy is bemutatkozik, amely online és személyesen is sakkot oktat gyerekeknek. 

Bár a felállást még nem erősítették meg, a Touron eddig rengeteg akció- és sztárnév szerepelt.

Az amerikai sztár, GM Hikaru Nakamura, aki áprilisban megnyerte a Chessable Masterst, jelenleg vezeti a Tour összesített ranglistáját.

A világelső, de már nem világbajnok GM Magnus Carlsen a második. Nakamura eddig 250 Tour pontot és 50 000 dollárt, Carlsen pedig 225 Tour pontot és 45 000 dollárt szerzett.

GM Fabiano Caruana, a Chessable Masters második helyezettje a harmadik 150 és 30 000 dollárral. 

Nakamura, Carlsen, Caruana és Üzbegisztán 18 éves feltörekvő csillaga, GM, Nordibek Abdusattorov előkvalifikálta magát a Division I-be. Carlsen nem fog szerepelni a Tour ezen szakaszán, és helyét a bejátszáson keresztül határozzák meg.

A ChessKid Cup a harmadik a hat Champions Chess Tour esemény közül, mielőtt a rájátszás december 4-én kezdődik, és december 13-ig tart. A Tour döntői december 16-tól 23-ig tartanak.

Szerző: Sakk-mester  2023.05.03. 07:25 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása