global_gyoztes.jpgglobal.jpgglobal_chess_2023.jpgglobal_chess_2.jpggamgesz.jpg

live3_8.gif 

A részletes eredményeket ITT találod

 

A versenyben szinte végig vezető Anand alakulat a Gangesz s az utánuk loholó Carlsenék csapata az Alpin legénysége is csupán szemlélője lesz a döntőbe került Triveni Continental Kings és a Grad Mumba Masters párharcának - Érdekesség, hogy a második legkevesebb tábla-pontot (79) elért Triveni a csapatverseny győztese 18 pontjával! - A Gangesz szerezte a legtöbb táblapontot (85), ám ez is csak a harmadik helyhez volt elég - A csapatverseny utolsó helyezettje a táblapont-szerzésben a második (84) legeredményesebb - A Triveni legjobb pontszerzője: Wei, Yi 8/10, A körverseny legeredményesebb pontszerzője: Praggnanadhaa 8,5/10.

---------------

Fajsúlyosabbak lettek a szereplők, s most nem a tudásukra utalok - Carlsen miután felhagyott a "robottal" dalmosabb lett, akárcsak Radzsabov, Mamegyarov, Nepo, Aronyan és az első táblán legeredményesebb nagy öreg: az 54-ik évében járó indiai Anand 5,5/9 sem fogyott, Praggnanadhaa nagyot nőtt és sokat erősödött, nem csak súlyban hanem játékerőben is - Ő a mezőny legeredményesebb pontszerzője: 7,5/8! - Igazán csalódott Gukesh lehet 2/8 pontos mutatójával ő is elégedetlen - S a hölgyek közül is teltebb virágszálak lettek néhányan - Közülük a pontszerzésben legeredményesebb: Harika, Dronavalli 5,5/9 -- A világbajnok Carlsen 4,5/8 pontnál tart  - Jó szórakozást a mai partikhoz!.

A Tech Mahindra Global Chess League bemutatkozó kiadása történelmet ír, és számos sakk ikont tartalmaz, köztük a világbajnok Ding Lirent, a világelső és ötszörös világbajnok Magnus Carlsent, az ötszörös világbajnok Viswanathan Anandot és a négyszeres női világbajnokot. Hou Yifan. A Global Chess League első szezonja a Dubai Chess & Culture Clubban, az Egyesült Arab Emírségekben kerül megrendezésre 2023. június 21. és július 2. között.

Továbbra is tart a Gangesz áradása - a harmadik fordulóban a Balan Alaskan Knights-t mosta el - Rapport értékes döntetlennel járult hozzá csapata sikeréhez - Carlsen csapata az SG Alpine Warriors a sötét színnel szerzett pont révén nyert a Triveni Continental Kings ellen - Carlsen döntetlent ért el a róka ravaszságú Aronyannal szemben.

A második fordulóban a Gangesz elmosta a Carlsen vezérelte alpinistákat, így 100%-os teljesítménnyel vezeti a mezőnyt - Az élen álló csapat vezérevezőse Rapport Richárd volt, aki sötét színnel játszva győzte le az indiaiak egyik legnagyobb sakkreménységét: Gukesht - A világelső Carlsen - Anand feletti győzelme csak szépségtapasz volt csapata vereségén.

 

 

Rövidesen kezdődik a kilenc indiai versenyzőt felsorakoztató dubaji sakkparádé!  A mi fiúnk: Rapport Ricsi, Anand kapitánysága alatt, a Gangesz csapatában teljesít szolgálatot -  Minden csapatban 6 játékos van - Három felnőtt férfi, kettő nő és egy 21 év alatti - Mind a hatan egyszerre játszanak ugyanazzal a színnel - A sötéttel elért győzelem 4 pontot ér, a világossal elért 3-at, a döntetlen 1 pontot, a vereség nulla - Az a csapat amelyik több játszmapontot ér el három meccs ponthoz jut - döntetlen esetén 1-1 ponthoz jutnak - A két legeredményesebb csapat játssza a döntőt - Jó, szórakozást!.

 A Tech Mahindra Global Chess League a FIDE-vel együttműködve 2023 június 21 és 2023 július 2 között kerül megrendezésre Dubaiban.

 

 

Full schedule

Global Chess League 2023

Szerző: Sakk-mester  2023.07.02. 20:17 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása