magnus2_1.jpgmagnus_1.jpgnakacarl.jpgspeed_negyek_bandaja_2.jpgspeed_negyek_bandaja.jpgspeed_2023_09-04.jpgspeed_1.jpgspeed_04a.jpgspeed_04_1.jpgspeed05_4.jpg

 

 

Ma 19:50-kor jön a két leghíresebb, a két legnézettebb, a két legjobban kereső sakkgéniusz - Carlsent és Nakamurát annyian, hanem többen nézik, mint az összes többi sakkozót szerte a világban! Ha a saját-nemzetbelieket leszámítjuk (az ifjú indiaiknál Indiát, még nagyobb a fölényük - Jó, szórakozást!.

Kialakult a "négyek bandája" - A 09-15-ikei összecsapásokból Carlsen és MVL került ki győztesen - Nakamura - MVL, Carlsen - So párosításban játszanak a döntőbejutásért - Európa megküzd Amerikával sakkfronton - A francia fiú az indiai kistigrisek réme lett - sorra levadászta a legjobbakat - Gukesht és Nihalt is leterítte - Érdeklődéssel várjuk mire megy a szintén egzotikus Japán-amerikaival: Nakamurával? - Mire jut Carlsen az amerikában landoló filippínóval: So-val? Rövidesen (09-19, 20, 22) láthatjuk - Jó, szórakozást!. 

Ma ( 09-13) Firouzja és So kerül a fókuszunkba -  So lépett tovább - Jó, szórakozást!.

Ma (09-12) először a napokban befejeződött indiai TATA Steel Rapidsakk-verseny győztese: a francia MVL csap össze indiai első számú versenyzőjével: a 17 éves Gukeshhel - A rapid tornán 2,5 ponttal, a blitzben 2 ponttal volt jobb a korosabb, 32 éves francia - Visszavág-e a tinédzser tapasztaltabb riválisának? Ezután következik, immár fő-műsoridőben a 32 éves norvég, a világelső Magnus Carlsen - párharca a 28 éves indiaival: Vidit Gujrathival - Jó, szórakozást!.

 

 

 

Nagyon úgy néz ki, hogy a világbajnok Ding Liren erről a versenyről is lepattant, pedig sokan lennének kíváncsiak a játékára - Azért nem kell elszomorodni a sakkdrukkereknek, rengeteg izgalmas párharc nézői lehetnek: Ma Caruana és Abdusattorov szórakoztatja a hozzáértő közönséget! - Holnap 13:30 -  MVL és Gukesh, majd 18:00 Carlsen és Vidit lép a színre - 13-án Firouzja - So-val párbajozik, 14-én Nepo - Arjunnal megy ölre. 

Mi a lényege ennek a versenynek? Az, hogy a gyors, a blitz játék minden formájában megküzdenek egymással a párharc résztvevői - A játékosok 90 percet játszanak 5+1-es, 60 percet 3+1-es, majd 30 percet 1+1-es gondolkodási idővel - Minden "műfajt" egyformán pontoznak - A döntetlent egy 4 játszmás 1+1-es gondolkodási idejű derbi követi, ha ez is döntetlen akkor jő egy Armageddon parti, ahol a játékosok az időre licitálnak - Jó, szórakozást.

Visszatekintés az előző gyorsasági sakk bajnokokra! ⚡
🏆 2016 - Magnus Carlsen
🏆 2017 - Magnus Carlsen
🏆 2018 - Hikaru Nakamura
🏆 2019 - Hikaru Nakamura
🏆 2020 - Hikaru Nakamura
🏆 2021 - Hikaru Nakamura
🏆 2022 - Hikaru Nakamura
Szerző: Sakk-mester  2023.09.23. 11:52 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása