mvl_2.jpg1a_12.jpg1aeuropai_sakk-klub.jpg 1d_rapport_bibi_1.jpg1d_rapport_bibi_2.jpglive_11.png

 

Nagy formában játszik az utóbbi időben a francia szupernagymester: MVL - Carlsent egy versenyen megelőzni is szenzáció, de legyőzve őt, versenyt nyerni előtte, ez már tényleg szuper produkció! Gratulálok!. 

Nepo és Mamegyarov itt is és ott: "Levitov sakkhét" is ott is játszik - Carlsen - Nakamurát, Nepo - Girit, MVL - Firouzját, Mamegyarov - Lazavikot ültette le átmenetileg a kispadra - Jó, szórakozást!.

Az AI Cup, a 2 000 000 dolláros 2023-as Champions Chess Tour 6-ik eseménye három, 8, 16 és 32 játékosból álló divíziót tartalmaz - Minden divízió egy dupla kieséssel járó kiütéses, ahol ha elveszít egy meccset, akkor a vesztesek közé esik, és így is megnyerheti a tornát - A nagydöntőben, ha a nyertesek csoportjába tartozó játékos veszít, visszavágó következik - A teljes nyereményalap 235 000 dollár, a főnyeremény 30 000 dollár (150 Tour pont) az I osztályban, 10 000 dollár a Divízió II-ben (50 pont) és 5 000 dollár (20 pont) a Division III-ban - A Divízió I legjobb 3 helyezettje és a II osztály győztese közvetlenül a Tour következő eseményének I osztályába kvalifikálja magát. A normál játékok időszabályozása játékosonként 15 perc minden lépésnél, minden lépésnél 3 másodperces lépésközzel. Az I. és II. osztályban a győztesek csoportmérkőzéseit négy meccsen keresztül játsszák, míg a vesztesek két mérkőzésen keresztül. A Division III-ban a 4 meccses nagydöntő kivételével minden mérkőzés két játszmánál tart. A meccsen a döntetlent egy Armageddon játék dönti el, növekmény nélkül, ahol a játékosok arra az időre licitálnak, amellyel hajlandóak játszani. A legalacsonyabb ajánlatot tevő kap ennyi időt és választhat színt, míg az ellenfél 15 percet kap. A feketének csak döntetlenre van szüksége a meccs megnyeréséhez.

Szerző: Sakk-mester  2023.09.30. 08:47 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása