europa_csapatsakk_6.pngbudva.jpgeuropa_csapat.jpgeuropa_csapat_hu.jpgFérfiak:live_18.png

----------------

Hölgyek:live3_15.gif

 A résztvevők listáját ITT találod!

 

Fiaink a 9-ik, lányaink a 20-ik helyen értek célba - Gratulálok mindazon játékosainknak akik felülmúlták önmagukat, gyarapították élőpontszámaikat  - A férfiak mezőnyében a rajtlista 10-ik Szerbia, a hölgyeknél  az ötödik Bulgária szerezte meg az aranyérmet és az Európa-bajnoki kupát. 

 

Eljött a végítélet napja - az utolsó fordulóban fiaink a rajtlista hetedik franciákkal ki-ki meccset vívhatnak - lányaink, akik  az észtektől észben jobbak, egyértelmű nyerési eséllyel lépnek "pályára" - Érdekesség, hogy a lányoknál az első 10-ben nyolcan is ott vannak a startlista elejéről, addig a fiúknál az első tíznek csak fele volt képes megtartani előkelő helyezését - nagyot estek az első kiemelt azerbajdzsáni és a második helyre rangsorolt román sakkozók is is - A dobogóért, annak legfelső: arany fokáért kiélezett küzdelmekre van kilátás - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást! Hajrá, Magyarok!.

 

Nem fordul elő gyakran, hogy egy ország mindkét: férfi és női csapata ugyanazon a rajthely pozícióból rugaszkodik el - az azonban egészen ritka, hogy a verseny kétharmadát követően mind a kettőt ugyanott találjuk - Velünk, magyarokkal ez megtörtént, ami azt is jelenti, hogy tudásszintjükön játszanak csapataink - Fiaink a rajtlista 5-ik örményekkel -  Lányaink a startlista 19-ik görögökkel kerülnek szembe a mai: hetedik fordulóban - Drukkoljunk a mieinknek! Hajrá, Magyarok! Jó, szórakozást!.

 

Ma (11-16) szünnap, Pénteken (17-én) hatodik forduló! -   "Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi." ("Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre.") - Rövidesen kiderül, hogy így van-e? Szablyát rántanak, vagy inkább béke-bort iszogatnak? Lányaink egyértelmű erőfölényben vannak szlovén vetélytársaikkal - Jó, szórakozást! Szurkoljunk a mieinknek! Hajrá, Magyarok!.

Papírforma eredmények születtek tegnap: Fiaink nyertek, lányaink vesztettek 2,5-1,5 arányban - Ma az izraeli csapat az ellenfél - habkönnyű (kevesebb, mint 100) élőelőnnyel ülnek tábla mellé a mieink - Lányainkra a legkeményebb erőpróba vár a startlista első Georgia (Grúzia) ellen, ahol a rivális közel 700! ponttal tornyosul a mieink fölé - A tegnapi negyedik fordulóban Carlsen nyert, csapata tarolt - Drukkoljunk versenyzőinknek! Hajrá, Magyarok! Jó, szórakozást!.

Merjük kimondani, hogy fiaink jobbak, mint a tegnap a Carlsen vezette norvégokat legyőző izlandi regiment - győzelmet várunk tőlük - Lányaink jól megülik a libikókát - míg a srácok lentebb csúsztak rajta, addig a lányok a startlista negyedik Ukránok legyőzésével egyre emelkednek - Ma a rajtlista németekkel kerülnek szembe - A Carlsen vezette norvégok a 8-ik helyről a 33-ikra zuhantak - A világranglista vezető ismét 300 élőponttal alacsonyabbal fog "cicázni"?! - Drukkoljunk a mieinknek! Hajrá, Magyarok! Jó, szórakozást!.

A második fordulóban fiaink minimális 2,5-1,5 arányú vereséget szenvedtek a rajtlista harmadik németektől, Lányaink bravúros döntetlent értek el a startlista ötödik bolgárokkal szemben, a mai harmadik fordulóban eggyel feljebb lépnek: a startlista negyedik ukránok következnek - az erősebb nemnek gyengébb ellenfél: a rajtlistán 23-ik Georgia lesz az ellenfél - Carlsen ugyan megmenekült szorongatott helyzetéből, a norvég csapat vesztett - ma a 29-ik izlandiakkal kerülnek szembe - Kérdés: Lesz-e kedve Carlsennek játszani egy 2518 élőssel, akinek ez élete sakkpartija lenne? Jó, drukkolást! Hajrá, Magyarok.

Tegnap az első fordulóban a férfimezőnyben nem is egyszer borult a papírforma: A startlista huszadik dánok elverték az első kiemelt azerbajdzsániakat - A második kiemelt románoknak szerény döntetlennel kellett beérniük a rajtlista 21-ik "sógorékkal" - A Carlsennel felálló norvégek nem bírtak a 19 pozícióval lentebb jegyzett szlovákokkal - Miért jegyzem ezt le? Azért, mert ma a mieink kerülnek szembe a papírforma szerint esélyesebbekkel: Fiaink a kilenc hellyel fölöttük álló németekkel, lányaink a startlista ötödik bulgárokkal küzdenek meg a mai (11-12) második fordulóban - Jó, szurkolást! - és Hajrá, Magyarok!.  

 

Férfi csapatunk 3-1, lányaink 4-0 arányban vették az első akadályt - Carlsen is nyert - Gratulálok! Jó pihenést a csapattagoknak és a drukkereknek! Viszlát - holnap!.

A ma kezdődő verseny első fordulójában a mieink a nem csak színben, élőpontszámban is fakóbb finnekkel kerülnek szembe - Győzelmük nem kétséges, valószínű a pontseprés! Az erősek a gyengékkel kezdenek, különösebb izgalomra nem számíthatunk - Carlsennel együtt 8 fő 2700 feletti élőst is a táblák mögött találunk -  Jó, szórakozást!.

A nyílt versenyen 38, a nőknél 32 csapat indul - Magnus Carlsen a legnagyobb név a bajnokságban, a norvég 8 év szünet után vezeti válogatottját az ETCC-ben - Mindkét magyar csapat a 12-ik helyről startol - 

A férfiaknál az első favorit Azerbajdzsán válogatottja, 2701-es átlagos ELO-besorolással, a csapatot pedig a TOP 20 tagjai, Shakhriyar Mamedyarov és Teimour Radjabov vezetik - A második helyen az „erősítők” Richard Rapport és Kirill Sevcsenko által vezetett Románia áll 2676-os átlaggal, a fiatal Vincent Kaymer vezette német válogatott pedig ugyanilyen átlagértékkel rendelkezik. Anglia a 4. kiemelt 2676-tal, Nikita Vitiugov és a legendás Michael Adams vezetésével. Norvégia a 8. a rangsorban. Hajrá, Magyarok!

hun_flag_1.gif

 

 

 

 

 

Date Time Download
Round 1 Nov 11, 2023 15:15
Round 2 Nov 12, 2023 15:15
Round 3 Nov 13, 2023 15:15
Round 4 Nov 14, 2023 15:15
Round 5 Nov 15, 2023 15:15
Round 6 Nov 17, 2023 15:15
Round 7 Nov 18, 2023 15:15
Round 8 Nov 19, 2023 15:15
Round 9 Nov 20, 2023 15:15
Szerző: Sakk-mester  2023.11.20. 22:35 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása