dress.jpgfide.jpgA szamarkandi FIDE Rapid és Blitz Világbajnokság szervezői szeretnének emlékeztetni a FIDE Sportolói Bizottsága által kidolgozott Dress Code szabályzatra -

Férfiak számára a következők elfogadhatók:

öltöny, nyakkendő, nadrág, hosszú vagy rövid ujjú ing,cipő, kabát, mellény vagy pulóver, nemzeti hagyományos ruha (ez utóbbit a FIDE Műszaki Hivatala hagyja jóvá Előre delegálni)

A következők NEM elfogadhatók férfiak számára:
sportcipők, pólók, bármilyen farmernadrág, bármilyen nem megfelelő ruha (pl. szakadt vagy lyukas ruha, tisztátalan ruha), sportsapkák, napszemüvegek.

 

 ------------------

 

I. FIDE öltözködési szabályzat

1. Öltözz le, hogy lenyűgözd.

Segíts a SAKK-nak megfelelő öltözék viselésével. Fontos, hogy a sakkról jó és pozitív képet alakítsunk ki. A bajnokság minden szakaszában viselt öltözéknek jó ízlésűnek és egy ilyen rangos sakkeseménynek megfelelőnek kell lennie.

2. Kit érint az öltözködési szabályzat?

A. Résztvevő játékosok;

B. FIDE igazgatók, döntőbírák és személyzet (kivéve, ha a FIDE egyenruhát biztosít számukra);

C. FIDE Az eseményen részt vevő tisztviselők és képviselők.

 

II. Öltözködési előírások

1. A játék helyszínének kötelező öltözéke Smart Business Attire.

V. Férfiak számára a következők elfogadhatók:

öltönyök, nyakkendők, nadrágok, hosszú vagy rövid ujjú ingek, vagy hosszú vagy rövid ujjú pólók, cipők, naplopók, kabát, mellény vagy pulóver, nemzeti hagyományos ruha (ez utóbbit a FIDE Műszaki Hivatala hagyja jóvá Előre delegálni).

B. A következők NEM elfogadhatók férfiak számára:
sportcipők, pólók, bármilyen farmernadrág, bármilyen nem megfelelő ruha (pl. szakadt vagy lyukas ruha, tisztátalan ruha), sportsapkák, napszemüvegek.

C. Nők számára a következők elfogadhatók:
női öltönyök, ruhák, szoknyák, blúzok, garbó, pólók vagy pólók, nadrágok vagy nadrágok, kabát, mellény vagy pulóver, sál, lábbeli (csizma, lapos, közép- vagy magas sarkú cipő), valamint ékszerek (fülbevalók) , nyaklánc stb.), népviseleti ruházat (ez utóbbit a FIDE technikai delegáltja előzetesen jóváhagyja).

D. A következők NEM fogadhatók el:
sportcipő, csattanó cipő, bármilyen farmer, bármilyen nem megfelelő ruha (pl. szakadt vagy lyukas ruha, tisztátalan ruha), sportsapkák, napszemüvegek, árulkodó öltözék.

2. A játék helyszínén kívüli rendezvényeken nincs öltözködési követelmény.

 

III. Az öltözködési szabályok megsértésének kezelése

1. Az öltözködési kódot szigorúan be kell tartani.

A. A főbíró (a Fide Sportolói Bizottság két képviselőjével folytatott konzultációt követően, ha szükséges) jogosult eldönteni, hogy minden játékos betartja-e az öltözködési előírásokat, és szankciókat alkalmazhat az alábbi III.1.B és C. cikkek szerint.

B. Minden játékos esetében az első szabálysértés* a következő pénzbüntetéssel jár:

– 200 € bármely nyílt rendezvényen;

– 100 € bármely női versenyen;

A szankcionált játékos játszhat az aktuális fordulóban.

C. Minden játékos esetében a további szabálysértések* azt eredményezik, hogy nem szerepelnek a következő fordulóban*.

*Minden kör egy szabálysértésnek számít. A következő forduló akkor tekinthető megkezdettnek, amikor a párosítások közzétételre kerülnek.

Szerző: Sakk-mester  2023.12.25. 13:17 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása