carlsenfirouzja.jpgmenetrend_3.jpgcarlsen_a_dontoben.jpgfirouzja_a_dontoben.jpg3000_felettiek.jpg carlsen_niemann.jpgfirouzja_a_dontoben.jpgso_lazavik_1010_5.jpgparositas_45.jpggyoztesek_2.jpg

live_41.png

 

 

Az amerikaik Nakamura - Niemann ma a harmadik helyért, az európaiak: Carlsen - Firozja holnap a döntőben találkoznak - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást!.

Megtörtént az amire csak kevesen számítottak – Megfeneklett a két amerikai sakk-nagymenő Párizsba tartó hajója – Caruana esetében Firouzja, míg So-val szemben Niemann a zátony neve – A kialakult helyzet még ennél is kacifántosabb – A Carlsen – Niemann affért követően a világelső kerüli a tábla melletti találkozót az amerikai sakk-fenegyerekkel – Asztanában kétszer is szembekerülhettek volna egymással, ám ezeken a fordulókon Nepoé lett az első tábla, a norvégn épp ekkor pihent - Ám az élet forgatókönyve egymással szembe ülteti őket a párizsi pódiumon amennyiben a a világelső ma legyőzi indiai riválisát Erigaisit – Egyáltalán le akarja-e győzni az indiait, vágyik-e a párizsi Niemann élményre? S ha győz elmegy-e Párizsba? Holnap játsszák a Nakamura – Nepo derbit, akkor sem fogunk unatkozni! Jó, szórakozást!

 Erigaisi 12-10 arányban nyert Dudával szemben, Nakamura 14-8-ra győzte le Martinezt - Ma Carlsen - Le-vel, Nepo - Abdusattorovval néz farkasszemet - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást!.

Ismét, fáradhatatlanul jelen van a sakkvilág krémje - Carlsen, Caruana, Nakamura, So, MVL, Firouzja, Erigaisi, Duda, Nepo, Griscsuk, Abdusattorov, Sarana, Niemann, Le, Lazavik, Martinez! Itt nincs helye a háborús vicsorgásnak, hisztériának, vérrontásnak, jól el van egymással az orosz, a fehérorosz, az amerikai, a francia, a norvég, a szerb, a lengyel, az üzbég és a vietnami, a mexikói -  Az már a FIDE gyalázata, hogy egyes részvevőket megfoszt nemzeti, népi szimbólumától - Miért is kellene vezekelnie egy népnek háborodott, bolond, korrupt vezetője miatt, amikor ez a vezető épp népe ellen van - Jó, szórakozást!

 

 

Szerző: Sakk-mester  2024.09.07. 23:11 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása