pos716olimp_1.jpg

Miként nyersz világossal?

A hazai rendezésű 45-ik sakkolimpiára a férfiak (OPEN) mezőnyébe 197 csapatot verbuváltak össze – A mennyiség az uraknál is a minőség rovására megy annak ellenére is, hogy a harminckettő  2700 élőpont feletti sakkászból 24-en megjelennek e rendezvényen – ezeket a sakk-valakiket ellensúlyozza 59 nulla élős sakk-senki – 1900 élőátlag alatt 41 csapat lesz jelen a prominens rendezvényen – Kikre, milyen tudásszinttel bíró versenyzőkre lesz kíváncsi a nagyérdemű publikum?

Napi szinten cc 950 parti jelenik meg a nézők, az érdeklődők előtt – Nos, kedves sakkbarátom, Te hány játszmát fogsz átnézni, kikre figyelsz oda?

Éppen ezért elég lenne, ha a táblás versenyen a legerősebb 11 csapat mellett a hazai lenne a 12-ik - A többiek, akár több csoportban online vívnák sakkcsatáikat, nem terhelve az Európai Unió szegényházába tartozó kis ország, hazánk büdzséjét – E megoldással zöldebb lenne a 45-ik Sakkolimpia, mint a megvalósításra kerülő – Ne tévesszük össze a hagyományápolást a maradisággal, a kor informatikai fejlettségének figyelmen kívül hagyása a FIDE vezérkar maradiságára utal.

Szerző: Sakk-mester  2024.09.04. 14:41 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása