menetrend_2.jpgbudapesti_1.jpg

Hamarosan kezdődik a hazai rendezésű, 45. sakkolimpia – pontosabban: 5 nap múlva lesz a megnyitó, és a hatodik napon már az első fordulóra kerül sor. Azért említem ezt, mert a Magyar Sakkszövetség már 5-6 nappal ezelőtt azt írta, hogy "hamarosan" tájékoztatják a közönséget az esemény részleteiről, de még mindig várjuk a részleteket. Fontos lenne, hogy a sakk iránt érdeklődők időben és pontosan kapjanak tájékoztatást!
Lehet, hogy még most is dolgoznak a részleteken, vagy talán az információk fokozatos csepegtetésével szeretnék fenntartani az érdeklődést. Mindenesetre, két érdekes részletre lettem figyelmes: először is, azt írták, hogy nem lesz hivatalos jegyértékesítés. Ez felveti a kérdést, hogyan működik majd a belépés? Az a hír járja, hogy öt turnusban engedik be a regisztrált nézőket a játszótér karzatára. Vajon lesznek, akik nem szeretnék megnézni az összes mérkőzést, és így mások esetleg tovább maradhatnak? Vagy az egyes turnusok között majd cserélni kell a helyeket? Ez egy elég érdekes helyzet, és kíváncsi lennék, hogy pontosan hogyan oldják meg!
A másik kérdés az öt turnus kapcsán merül fel: hány ember mehet fel egy turnusban? És lehet-e ugyanannak a személynek mind az öt turnusra regisztrálnia egy adott versenynapon? Ha valaki minden turnusra regisztrált, vajon végig maradhat fent, vagy le kell mennie a cserék idejére?
Személy szerint engem nem zavarnak ezek a részletek, mert úgyis hamarosan megérkezik a meghívóm a VIP páholyba, amely játszótéri belépési lehetőséget, szállást a Hiltonban, sajtó belépőt és taxijegyeket is tartalmaz! Ezek még nincsenek meg, de remélem, hamarosan kiderül, mennyire értékeli a Magyar Sakkszövetség és az olimpiai szervezőbizottság a 13 éves sakk-bloggeri munkámat.

Szerző: Sakk-mester  2024.09.05. 10:47 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása