pos718olimpiai.jpg

Na mit szóltok? Kiötlöttem a hazai rendezésű 45-ik sakkolimpia szlogenjét! "Mienk a legnagyobb! Hajrá, magyarok" Természetesen komoly ötletdíjat kérek a használatáért! Miért ne, hisz van itt pénz, annyi, mint Dunában a vízcsepp - Az igaz, az is egyre kevesebb - Akkor találóbb lenne azt mondani: Dunát lehetne rekeszteni vele! 

Feltűnt nektek is, hogy a nők számára rendezett olimpia száma, sorszáma, még mindig magzatburokban van! Mikor fog abból előbukkanni, mikor fog abból kicsusszanni?  Miért hallgat erről a FIDE és a Magyar Sakkszövetség?

Mire jutsz világossal? Az amatőrök számára elég fogós ez a feladat - Ám közeledik az olimpia s rá kell hangolódni a nagyok játékának megértésére, mert anélkül mégis mit néz, de főként mit lát a versenyterem karzatán, hömpölygő tömeg –  Ez a tervezett öt turnusos rendszer bámészkodásra elég, ám a sakkozói igényektől messze áll! 

Szerző: Sakk-mester  2024.09.06. 09:29 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása