menetrend_2_3.jpg

1_ford_16.jpg1_fordw_17.jpg

live.jpg

 

live_2.jpg

 

Résztvevők és részletes eredmények!

 

 

 

A verseny vége előtt három fordulóval India sakkcsapata megsemmisítő 3,5:0,5 arányú győzelmet aratott Irán sakkozói felett – A mi gárdánk 2,5:1,5-re nyert Örményország ellen – Rapport, Lékó és Sjugirov döntetlenje mellett Gledura hozta a teljes pontot, ami egyben a csapatdiadalt is jelentette – Olimpiai gárdánk hétszer nyert és csupán egyszer, az élen álló Indiával szemben vesztett  - Női csapatunk vereséget szenvedett Ukrajna ellen – Gaál Zs, Papp P és Vajda Sz remiztek Hoang Thanh vesztett -  Izgatottan várjuk a párosításokat!Holnap a kilencedik fordulóra kerül sor - Mienk a legnagyobb! Hajrá, magyarok! Mienk a legnagyobb, értsd, ahogy akarod! Hajrá, magyarok!.. 

 

A hetedik fordulóban két játszmát emelek ki – Lékó Péter győzelmét, mely csapatgyőzelmet eredményezett Litvániával s a 2587 élőpontos riválisával szemben, amely hatalma szellemi fölényt mutatott – A másik a világbajnok kihívójának Gukeshnek a partija: Itt akkora erős mentális fölénynek voltunk szemtanúi, mellyel a világ bármelyik sakkozóját összeroppanthatta volna, s ami India győzelmét hozta Kína felett   - E két szupernagymester játszmáiban olyasmit tapasztalhattunk, amit a sakkoktatók végképp nem tudnak értelmezni és megmagyarázni, s amely a sakkedzők számára is kihívást jelent – Ez pedig az a megnyitási elv, mely szerint a játszmának ebben a szakaszában ne lépjünk kétszer ugyanazzal a figurával!  Lékó nagymester 3,Fb5 lépést követően kényszerítés nélkül meglépte a Fxc6-ot, Gukesh a 4, Fe2 után az ötödikben Fc4-et húzott! Remélem edzőtársaim értékelték a látottakat!

Négy forduló van hátra – sok múlik a sorsoláson - olimpiai csapatunk (9-ik) a rajtlista a 17-ikkel (Örményországgal), B együttesünk (29-ik) a 45-ikkel (Belgium) , C csapatunk (55) a 82-ik (Angola) helyezettel csap össze – Olimpikon lányaink (14) az ötödik, Ukrajnával (5), B csapatunk (31-ik) a 61-ik Moldovával, C együttesünk (49-ik)  a 108-ikkkel (Tunézia) kerül szembe – Szorítsunk a lányok olimpiai csapatának és drukkoljunk a többiek győzelméért -  Mienk a legnagyobb! Hajrá, magyarok! Mienk a legnagyobb, értsd, ahogy akarod! Hajrá, magyarok!.. 

Szerző: Sakk-mester  2024.09.19. 22:20 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása