pos813sakkmesterkeret.jpg

Video ITT

A sakkszabályok idiotizmusának a világelső Carlsen 2834 is áldozatául esett - A sötéttel játszó Firouzja 2742 szerezte meg a teljes pontot ebből az állásból - Felidézem az utolsó lépéseket: A világos király e5-re lépett - Abban bízhatott a világelső, hogy a perzsából lett francia talán szégyelli bezsebelni a teljes pontot vezérhátrányos állásából és Hg6+ után lecsapja világos vezérét majd Fxf8 után elméleti döntetlen jön létre - Ám nem így történt - Sötét Hg6 lépésére következett Ke4- majd, most kapaszkodjatok jött a nyerő Hh4! - Világos ideje elfogyott - A szabályok szerint, mivel elméletileg elképzelhető a mattállás, mattadás sötét részéről ezért világost vesztesnek nyilvánították! Érted ugye: Ha világosnak, se kutyája (vezére) se macskája (futója) sincs, akkor az állás elméleti döntetlen és mit sem ér sötét huszár előnye - viszont ha 9 egységgel többel bír világos - vígan veszít!.

Rugózzunk még egy keveset ezen az idióta sakkszabályon, hogy a Carlsenhez hasonló fölényes állásból a gyengébb fél, még akkor is nyer, ha nincs a táblán a túloldalon mattot adó tiszt - Egy futó vagy egy huszár lődörög csupán a gyengébb fél oldalán – Abból indul ki a törvényhozó, a szabályalkotó, akinek nagyobb valószínűséggel van szürkeállomány deficitje, mint ahányan mattba kergetik önmagukat, hogy elképzelhető, létrehozható szerencsétlen csillagállás esetén a mattállás! Ezen logika alapján el kellene ítélni minden küzdősportost, mindenkit, aki emberi élet kioltására alkalmas eszközt vesz a kezébe, kocsiba ül, motorra pattan - gyilkosságért, de legalább gyilkossági kísérletért, mert elképzelhető, kialakítható olyan szituáció melyben sor kerülhet a bűncselekményre – Miért hagyják, hogy így legyen? Miért nem lázadnak fel a sakkozók, a sakkelit?

A versenybírók mit tesznek? Érvényt szereznek az idiotizmusnak! Nem ők hozzák a törvényt, ők csak betartatják, betartják azt -

 

Szerző: Sakk-mester  2024.10.04. 22:22 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása