shogdzhiev_roman2.jpgshogdzhiev_roman3.jpg

2023 októberében az orosz Shogdzsiev megnyerte az ifjúsági sakkvilágbajnokság U8-as szakaszát, és mind a 11 játszmát megnyerve uralta a szakaszt - A 2023. decemberi Rapid és Blitz Sakk Világbajnokságon Shogdzsiev (8 évesen) öt nagymestert győzött le - Jakhongir Vakhidovot és Johan-Sebastian Christiansent a rapidban, Kirill Sevcsenkot, Alan Pichot és Pranav V-t pedig a Blitz szekcióban. 

------------

Timur Ganeev:

 

A 2023-as felnőtt rapid világbajnokságon nagymestereket verő kilencéves orosz sakkozó, Roman Shogdzsiev az SE-nek adott interjújában beszélt közvetlen terveiről .

— A 2023-as szamarkandi gyors- és villámsakk-világbajnokság után nagyon népszerűvé váltál. Most minden versenyen fokozott figyelem irányul rád. Nehéz ezt kezelni?

— Ezeket a változásokat többé-kevésbé nyugodtan fogadom. Ez legalább nem akadályoz meg abban, hogy sakkozzam.

— Vízumproblémák miatt idén ki kell hagynia a decemberi világbajnokságot?

- Igen. Nekem úgy tűnik, hogy egyik juniorunk sem fog kijutni az USA-ba. Talán tévedek.

— Idén megnyerted az orosz U11-es bajnokságot Jekatyerinburgban, 9-ből 9 pontot szerzett. A 100 százalékos eredmény elérése volt a fő cél a tornán?

— A legfontosabb a győzelem volt, de az is, hogy 9-ből 9-et próbáljunk elérni, ha jól megy a játék.

– Kitűzted már a jövő évi célokat?

— Próbálok nemzetközi mesterré válni.

 

 

Szerző: Sakk-mester  2024.10.09. 16:41 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása