Pos,hogyan1137.jpgSötét érzékelte világos szándékát, s felkészült arra, hogy a király ellépésére létrejövő felfedett sakkra közbehúzza valamelyik tisztjét, ezért Bh5-el folytatta. Innen Tied a parti, vidd tovább és jegyezd le a változatokat. 

Nem kevés "gógyi" kell ahhoz, hogy eligazodj a sakk rejtelmes világában.

Ha megtetted, mégpedig kiválóan, vár rád egy más jellegű bónuszfeladat.

Aliz szeret sétálni a feledékenység tisztásán. A leggyakrabban azt felejti el, hogy milyen nap van. A tigris és az oroszlán is szívesen kibújik az erdőből a tisztásra. Az oroszlán minden hétfőn, kedden és szerdán hazudik, a hét többi napján igazat mond. A tigris csütörtökön, pénteken és szombaton hazudik, a hét többi napján igazat mond. Egyszer, amikor összetalálkoztak, a következőket mondták:

                                        Aliz: - Megint elfelejtettem, hogy milyen nap van.

                                        Oroszlán: Tegnap hazudós napom volt.

                                        Tigris: Tegnap nekem is hazudós napom volt.

Ebből Aliz kitalálta, hogy milyen nap van. Te is ki tudod találni?

Látod, mily gyakran hazudnak az állatok! 

Az ember a "legtisztább" lény a világon! E kijelentés szerinted igaz, vagy hamis - azaz hazug- ?

Ugye, Te nem hazudsz?

Tudod-é, hogy a hazugság edzi a memóriát? Aki mindig igazat mond, annak nem kell arra emlékezni, hogy mit mondott, mert szavai a valót öntik formába,s mindig, mindenkinek ugyanazt mondja, de aki hazudik, annak emlékezni-e kell arra, hogy kinek, miről, mit hazudott.

Szerző: Sakk-mester  2012.04.04. 06:42 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása