Máté-Egri Zs.jpgNem kell ahhoz elhagynod a sakkot, hogy a sakkon túli világban is élj, hogy abban is érvényesülj. Sőt, sikereid érdekében húzódj hozzá közelebb, legyen a szenvedélyed. A sakk nem elvesz tőled, nem fecsérli el az idődet, hanem ad neked, fényezi és élezi az elmédet.

Hisz a sakk Vész János Ármin (1826 – 1882) professzor szerint: A tudományos elmélyedés iskolája, a rendszeres gondolkodás karbantartója.

S láss csodát, egy debreceni deák a 12 éves Bodnár Máté, leendő sakkozó és matematikus, a BASA-sakksuli hallgatója, megyei másodikként, a sakktábla helyett ma a kockáslapok fölé hajolva, országos matematikaversenyen méreti meg magát a Hírös városban.

Szurkolunk a sikeredért Máté!

 

– Vész professzorról és a sakkozáshoz kötődéséről még többet megtudhatsz a Magyar Sakkvilág 2012. márciusi számának 40. oldalán fellelhető História rovatból. -

Szerző: Sakk-mester  2012.04.04. 06:41 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debmát 2012.04.07. 11:41:03

Elrontottam a versenyt Sanyi bácsi.
31. lettem (holtversenyben) 71-ből
81 pontot szereztem.ha 3-mal kevesebb hibám lett volna akkor 8.lennék.

:(
süti beállítások módosítása