- Nevek és a "nacionálé" a sakkszövetség honlapjáról. 2012.05.14.-

Forgács József - nemzetközi mester, sakkoktató, könyvíró, a Hajdú-Bihar megyei sakkélet egyik meghatározó alakja.

Száva Miklós - Hajdú-Bihar megyei, illetve az ott rendezett országos versenyek szervezője, versenybíró, NB II-es csapatvezető.

Szilágyi Sándor - levelezési és tábla melletti játékos, sakktörténeti kutató, a Sakkélet, Sakkvilág folyóiratok cikkírója, külföldi csapatokkal ellen játszott versenyek szervezője.

Deli Imre - a hajdúböszörményi sakkozás megteremtésében vannak elévülhetetlen érdemei.

Nem a címetekhez, hanem a végzett munkátokhoz - Életművetekhez -  gratulálok!

Hiányolom a debreceni sakkszövetség leköszönő vezetőjének, a több évtizede önzetlenül nevelőmunkát végző sakkedzőnek és versenyszervezőnek: Nádasi Lajosnak, valamint a D.BETŰ vezetésétől most búcsúzó elnökének, sakkszakosztály-vezetőjének és mindenesének: Bobák Sándornak a Magyar Sakkszövetség általi elismerését.

Remélem nem a felterjesztésre jogosultak lelkén szárad a mulasztás vétke!

Szeretném, ha bemutatnátok a felterjesztéseket! Ugye álltok elébe?

Megrovom a Magyar Sakkszövetséget paslasága okán, azért mert annyira sem méltatja kitüntetettjeit, hogy a valóságnak megfelelő információkat írja a nevük elé és után, azért mert még az indoklás elvárható megfogalmazására is rest, azért mert elhagyja a 76. születésnapjára készülő Deli Imre dr.-i címét.

Legalább addig tudnátok figyelni arra akit kitüntettek amíg kitüntetitek, vagy ennyi időre sem méltatjátok őket!?

Ti sok embert tüntettek ki, vélhetőleg számotokra a kitüntetés adása unt meló, de a kitüntetést kapó szerény kis életében a legnagyszerűbb pillanat lehetne, ha odafigyelésetekkel éreztetnétek vele az ő nagyszerűségét.

Mivel e címnek nincs "anyagi" vonzata, ajánlom az "illetékesek" számára megfontolásra, hogy ne a címek számához igazítsák a kitüntetetteket, hanem a címre méltókhoz a kitüntetéseket.

Szerző: Sakk-mester  2012.05.14. 06:55 2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fjoska 2012.05.15. 14:57:58

Ez a szövetségi honlap tévedése, nem vagyok nemzetközi, csak FIDE mester.

Sakk-mester 2012.06.16. 08:24:55

Szia Józsi! Pont erről írok, hogy a Magyar Sakkszövetség még kitüntetettjeire sem figyel, nem tiszteli meg őket a pontos adatokon alapuló nacionálékkal.
A Te "eseteden" túl lásd: Dr Deli Imrét, vagy Szilágyi Sanyit. Sanyinál azt sem tudják, hogy levelezési sakkmester?!
A fogalmazás slamposságáról újfennt nem szólok. Szép napot! Sakkbaráti üdvözlettel: Balogh Sándor
süti beállítások módosítása