Tromso2.jpg

Megmondom őszintén féltettük mindkét versenyzőnket. Petit a túlversenyzés miatt, hisz versenyről-versenyre rohant az utóbbi hónapokban szinte pihenés nélkül. Jutkát a versenyhiány miatt. A tények azt bizonyítják ez utóbbi a negatívabb. Judit mai játszmájában kétszer is ziccerhelyzetbe került, ám elszalasztotta a lehetőségeit s a döntetlennel végződött játszma a verseny végét jelentette számára.

Péter okosan taktikázva remire adta előnyösebb pozícióját. Nem lett volna értelme a többórás nyúzásnak, hisz a továbbjutást a remivel is elérte. A pihenőidő biztosítása és az erőbeosztás ilyen hosszú versenyen a versenytaktika része.

Leendő ellenfele holnap úgyszintén túlórázik, mint a címben felsorolt szupersztárok.

Moro_1.jpg

Az első etap első körének legnagyobb meglepetése Morozevics veresége volt.

Anna_2.jpgA második körben Szvidler veresége a szép szőke Annától, borzolta fel a kedélyeket.

Szvidler.jpg

Tegnap győzelmével szokásosan lezseren azt bizonygatta Péter Annának; hogy Asszony, a főzőkanál mögött a helyed... erre fel ma, Anna visszafeleselt!  Azt mondta; Petikém, ma Te mész a konyhába mosogatni.:-)

Hou.jpg

Hou Yifan is kibabrált Shirovval, holnap randevúra viszi a versenyterembe.

Shirov.jpg

Úgy vélem, hogy Shirov győzelme esetén kellemesebb helyszínt választott volna.

 

Fotók; Photos by Tarjei J. Svensen

Lesznek rájátszók szép számmal holnap. Nagy derbiknek és gyors, egyre gyorsabb játszmáknak lehetünk tanúi.

Szerző: Sakk-mester  2013.08.12. 21:26 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása