SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN.1956 szeptember 1-25. Döntő. VIII. forduló. szeptember 20.
09115.jpg0920.bmp
Őszi verőfényben csillogtak a Vaszilij Blazsennij székesegyház hagyma kupolái az újabb magyar - csehszlovák találkozó előtt. A magyarok nem változtattak az elődöntőn játszott csapat összeállításon,- ellenfelünk a 3. táblán cserélte játékosát.
Magyarország - Csehszlovákia 2,5- 1, 5. (Szabó Filip remis, Pachmann -Barcza 1:0, Benkő-Sefc 1:0. Alster- Bély dr. 0:1.) Szabó jobb állást ért el, de ellenfele örökös sakk tartásával döntetlenre mentette a játszmát. Barcza nehéz végjátékban ezúttal alulmaradt, szerencsére a 3-4 táblán két győzelemmel megnyertük a csapat találkozót. A bronzéremért folyó harcban már 3 pont előnyt szereztünk az argentinok előtt. A hátralévő mérkőzéseinket tekintve harcban állunk az ezüstéremért is Jugoszláviával...
09202.jpg09203.jpgA képen a csehszlovákok két nagymestere Filip és Pachmann
------------------------------------
eszes_3.jpg
A bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.20. 07:47 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása